'Islak Andıç'ta pilot bölge | " /> 'Islak Andıç'ta pilot bölge | "/>

En Sıcak Konular

'Islak Andıç'ta pilot bölge

29 Ekim 2009 08:16 tsi
'Islak Andıç'ta pilot bölge Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasının ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye'nin gündemini sarsan 'kağıt parçası' bakın hangi ilde hayata geçirilmiş...

Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasının ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye'nin gündemini sarsan 'kağıt parçası'nın 23 Mart 2009 tarihinde Erzincan'da büyük gözaltı ve yıldırma operasyonuyla hayata geçirildiği ortaya çıktı. Islak andıçla, Erzincan'da estirilen korku dalgasının birebir örtüştüğü görüldü.

Ergenekon'un tutuklu sanığı Av.Serdar Öztürk'ün ofisinde yapılan arama sırasında ele geçirilen “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın sadece kağıt üzerinde kalmadığı Erzincan'da 23 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen büyük bir operasyonla uygulamaya sokulduğu belirlendi.

İLK İŞARET FİŞEĞİ

Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzası ile birlikte Türkiye'nin gündemine oturan ve kamuoyunda “AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı” olarak bilinen andıcın, ilk işaret fişeği Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner tarafından bu ilde gerçekleştirilen büyük bir operasyonla hayata geçirildi. Başkent'teki ünlü siyasetçilerden gazete sahiplerine kadar uzanan geniş dinleme işleminin ardından harekete geçen Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehir merkezinde yer alan 17 yere baskın yaptı. Yasa gereği şehir merkezi dışındaki kırsal kesimde görevli olan Jandarma birliklerinin şehir merkezinde yaptığı operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

UYUTULMADILAR

48 saat uykusuz bırakıldıktan sonra sorgulanan şahısların Vakıf yöneticileri başta olmak üzere ünlü politikacılar ve gazete sahipleri hakkında ithamda bulunmaya zorlandıkları öğrenildi. 4.5 aylık hamile olduğunu belirtmesine rağmen 48 saat aç, susuz ve uykusuz bırakılan bir kadının ise gördüğü baskı ve şiddet yüzünden ikiz çocuklarının anne karnında öldüğü tespit edildi.

YASALAR İHLAL EDİLDİ

Erzincan şehir merkezinde faaliyet gösteren Medine Vakfı'nın şubelerinin hedef alındığı baskında Jandarma birliklerinin arama işlemleri sırasında 5271 sayısı Ceza Muhakemesi Usulü Kanunu hükümlerini ihlal ettikleri ortaya çıktı. 13 kişinin gözaltına alındığı operasyonlar sonucunda tutuklanan 9 kişi den 7'si daha sonra Avukatlarının itirazlarının haklı bulunması sonucunda tahliye edildi.

İrticayla mücadele Eylem Planında yer aldığı şekilde gözaltına alınan kişilerin 48 saat uykusuz bırakıldıktan sonra yapılan sorgulamalarında vakıf yöneticileri hakkında ithamda bulunmaya zorlandıkları tespit edildi.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Öte yandan Medine Vakfı üyelerinden C.D isimli kişi astım hastası olmasına rağmen 19 gün tek kişilik hücrede tutuldu. C.D, bu süre zarfında kimseyle görüştürülmedi. Hücrede tutulduğu sırada astım krizine giren C.D'nin bu sırada psikolojisinin bozulduğu salıverildikten sonra da davranış bozukluğunun devam ettiği tespit edildi.

Ne yazıyorsa gerçekleştirildi

Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasının ortaya çıkması ile birlikte kesinlik kazanan eylem planında yazılanlar ile Erzincan'daki uygulamanın birebir örtüştüğü gözlendi. İşte andıçdaki maddeler: Askerî suç kapsamında yapılacak Işık Evleri baskınlarında, silahlı terör örgütü oluşturmak doğrultusunda; silah, mühimmat, plan vb. materyal bulunması sağlanarak, FG grubu “Silahlı Terör Örgütü” “Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü”, (FSTÖ) kapsamına aldırılacak ve soruşturmalar askerî yargı kapsamında yürütülecektir

İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt gibi hazırda beklettiğimiz elemanlara medyatik eylemler ve söylemler yaptırılacak ve bu kişiler FG'ciler başta olmak üzere diğer irticai gruplarla özdeşleştirilerek, kamuoyunun tüm bu gruplar arasında benzerlik kurması sağlanacaktır.

İhbara dayalı ev baskınları yaptırılarak, buralarda silah ve mühimmatın yanı sıra, FG'ciler ile irtibat kurulması istenen oluşumlara (Yahudilik, CIA, MOSSAD, Moon Tarikatı, Humeyni vb.) ait objelerin aynı ortamda bulunması sağlanacaktır.

yenişafak



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,238 µs