En Sıcak Konular

Aile hekimliği 11 ilde daha başlıyor 

0 0 0000 00:00 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ aile hekimliğinin 11 ilde daha uygulanmaya başlayacağını bildirdi. Bakan Akdağ, "Aile hekimliği uygulaması yerleştikçe hastanelerdeki kuyruklar kalkacak.'' dedi.

Akdağ, aile hekimliği pilot uygulamalarının yapıldığı iller ile yeni uygulamaya başlayacak illerin sağlık müdürleri, akademisyenler ve ilgili dernek temsilcilerinin katılımıyla 3 gün süren bir değerlendirme toplantısı yaptı. Dün biten toplantı sonrası basın mensuplarına bilgi veren Akdağ, toplantıda, aile hekimliği pilot uygulamalarının 1 yılını değerlendirdiklerini, sistemin aksayan yönlerini ve eksikliklerini tespit ettiklerini söyledi.

Aile hekimliği pilot uygulamasının, başta Düzce olmak üzere Eskişehir, Edirne, Bolu, Adıyaman, Gümüşhane, Elazığ, Isparta ve Denizli'de uygulandığını hatırlatan Akdağ, Samsun ve İzmir'de de uygulamanın son aşamaya geldiğini belirtti. Akdağ, Adana, Amasya, Bartın, Karabük, Bayburt, Burdur, Manisa, Karaman, Sinop, Yalova ve Erzurum olmak üzere 11 ilde daha sistemin uygulamaya başlanmasına karar verildiğini bildirdi. Akdağ, uygulamanın, 2007 yılı sonunda 16 milyon nüfusu kapsayacağını ifade etti.

Sistemin hayata geçirildiği illerde aile hekimlerinin büyük çoğunluğu görevine başladı. Elazığ'da 168 aile hekimliği bölgesinden 158'inde yerleştirme yapıldı. Adıyaman'da ise boş kalan 10 bölge için yeni yerleştirme yapılacak. Samsun'da yaklaşık 313 hekimin yerleştirme işlemi tamamlandı.

 
zaman



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs