En Sıcak Konular

ÖSS puanlama sistemi değişti 

0 0 0000 00:00 tsi
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için başvurular bugün başlıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2007 sınav kılavuzunu yayınladı. Kılavuza göre bu yıl puanlama sisteminde değişiklik var.

Bugün başlayacak ÖSS müracaatları 23 Mart'ta sona erecek. Adaylar sınav için 40 YTL ödeyecek, internetten başvuru yapılabilecek.
Öğrencinin ÖSS puanları hesaplanırken alanıyla ilgili testlerden sadece birinde 0,5 veya daha fazla net soru çıkarması puanının hesaplanması için yeterli olacak. Geçtiğimiz yıl sayısalcı bir öğrenci Matematik 2'den 20 soru yaptıysa ancak Fen 2'den hiç soru yapmadıysa puanı hesaplanmıyordu. Kontenjanlarda boşluk oluşmasının sebeplerinden biri de buydu. Geçen yıl puanı hesaplanmayan çok fazla öğrenci olmuş ve üniversitelerde ek yerleştirmelere rağmen 33 bin kontenjan açık kalmıştı.

FEM Dershaneleri Rehberlik Zümre Başkanı Hikmet Ak, geçen yıl sayısalcı bir öğrencinin ağırlıklı ÖSS puanının hesaplanması için Mat 2 ve Fen 2 testlerinden ayrı ayrı net çıkarması gerektiğine işaret ederek, "Öğrenci bu yıl alanıyla ilgili sadece bir testten 0,5 ve üstü net çıkarması durumunda puanı hesaplanacak. Mesela geçen yıl sayısalcı bir öğrenci Mat 2'den 20 soru dahi yapsa Fen 2'den hiç yapmadıysa puanı hesaplanmıyordu." dedi.

ÖSS'de bu yıl diğer bir değişiklik de Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) ücretinin yatırılmasında oldu. Geçtiğimiz yıl nisan ayında ödenen YDS ücretleri şimdi ÖSS başvurusu sırasında ödenecek. 2007 ÖSS, YDS ve meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvurular 23 Mart'ta sona erecek. Sınava başvurmak isteyen adaylar ÖSYS kılavuzunu okul müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM bürolarından temin edebilecek. Lise son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezlerine yapacak. Diğer adaylar ise başvuru merkezlerinden randevu alacak. Adaylar ÖSS için 40 YTL, ÖSS'yle birlikte YDS için 50 YTL sınav ücreti ödeyecek. Sadece sınavsız geçişe başvurmak isteyenler ise bankaya 10 YTL yatıracak. Başvuru merkezi görevlisi adayın 2007-ÖSYS Aday Bilgi Formu'ndaki bilgiler ile birlikte web kamerayla fotoğrafını da elektronik ortama aktaracak. 2006 ÖSYS'ye başvurmuş olan adaylar isterlerse 2007 ÖSYS başvurularını bireysel olarak internet aracılığı ile yapabilecek. 
 
zaman



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs