ortak para teklifi | " /> ortak para teklifi | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan İran'a ortak para teklifi

27 Ekim 2009 21:44 tsi
Erdoğan'dan İran'a ortak para teklifi Erdoğan, İran'la ortak para kullanmak için hiç bir yasal engelin kalmadığını belirtti, 'uygulamaya geçebiliriz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İran'ın başkenti Tahran'da Türkiye- İran iş forumunda konuştu.

Başbakan Erdoğan işadamlarına seslendiği konuşmasında karşılıklı işbirliği ve yatırım imkanlarının belirlenmesi bakımından karma ekonomi toplantılarının önem taşıdığını belirtirken, Türkiye'nin 11. Karma Ekonomi Toplantısına ev sahipliği yapmaktan gurur duyacağını da ekledi.

Başbakan İran'la ortak paraya geçmek için yasaların izin verdiğini ve İran'ın bu konuda yeni bir yasal düzenleme yaptığını hatırlatarak ortak paraya geçme önerisinde bulundu.

AHMEDİNEJAD'LA NE GÖRÜŞTÜLER?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'la nükleer enerji konusunu da görüştüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, kaldığı İstiklal Oteli'ne gelişinde basın mensuplarının İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad ile yaptığı görüşmeyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan, Ahmedinecad ile yaptıkları görüşmede, İran ile Türkiye arasındaki ilişkileri gerek siyasi ekonomik, siyasi, kültürel boyutta ve enerji alanlarını kapsayacak şekilde değerlendirme imkanı bulduklarını ifade etti. Erdoğan, teröre karşı alınacak ortak önlemler hususunu da beraber değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek, "Bunu ulusal anlamda değerlendirirken bölgesel anlamda da değerlendirdik. Tabii küresel anlamda değerlendirme fırsatımız oldu. Ben gerek Rahimi kardeşimizle gerekse Sayın Cumhurbaşkanı'yla yaptığımız görüşmelerin çok çok verimli geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.

Görüşmede nükleer enerji konusunun da gündeme geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Nükleer enerji konusu gündeme geldi, görüştük ve bu konuda ilk Cenevre görüşmesinde İran ortaya samimi bir tablo koydu. Burada ortak bir konsensüs oluşturalım, çalışalım ve bu konsensüs çerçevesinde süreci işletelim yaklaşımı söz konusu. Ve hatta bunun zenginleştirilmesine gerek Rusya'yla gerek ABD'yle bir paylaşım içinde böyle ortak bir çalışma yapabilecekleri istikametinde kendileri de zaten bu olumlu yaklaşımı gösterdiler. Dolayısıyla bu noktada kendilerinden bir olumlu yaklaşımın gelmesi süreci çok daha olumlu istikamette geliştirecektir. Ve tabi bir nükleer enerji çalışmasıdır. Ve barış amaçlı insani amaçlı bir çalışmadır. Ben de diyorum ki karşı tarafta görülenler de bu olumlu yaklaşıma olumlu bir yaklaşım göstereceklerdir."

dunyabulteni



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,101 µs