En Sıcak Konular

Yarbay Dönmez'in kozları tükeniyor

27 Ekim 2009 21:33 tsi
Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatlarla ilgili Yarbay Mustafa Dönmez'in Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün devam edildi.

Mahkeme, İstanbul Hasdal Askeri Cezaevi'nde olduğu için duruşmaya gelmeyen Dönmez'e savunma yapabilmesi için süre verdi. Ayrıca, mühimmatların başkaları tarafından gömüldüğü iddiasını inceleyen mahkeme, kazıların eski olduğu gösterdiğini belirtti.

Hakim Binbaşı Cemil Çelik, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ikinci Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan sanık Yarbay Dönmez'in Silivri Ceza İnfaz Kurumları'ndaki duruşmalara katılması için Mamak Askeri Cezaevi'ne yazı yazdığını açıkladı. Çelik, Dönmez'in Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmalara katılmak için Hasdal Askeri Cezaevi yönetimine dilekçe ile başvurduğunu belirtti.

Yenikent'teki Zir Vadisi'nde yapılan kazılara ilişkin jandarmanın ve emniyet güçlerinin yaptığı kamera kayıtlarının izlendiği duruşmada Hakim Çelik, jandarma ve emniyet müdürlüğünün kamera kayıtlarının 'birbirine uygun' olduklarının görüldüğünü zapta geçirdi. Görüntülerin kazılan yerin Yarbay Dönmez'in iddialarının aksine yakın zamanda kazınmış izlenimi vermediğini dile getiren Çelik, görüntülerin mühimmatların nasıl bulunduğu, mühimmat bulunan yerin nasıl tespit edildiği ve ölçümlerin nasıl yapıldığına ilişkin kanaat verdiğini söyledi.

Sanık Yarbay Dönmez'in taleplerini görüşen mahkeme heyeti, Dönmez'in bazı kişilerin tanık olarak dinlenmesine yönelik taleplerini reddetti. Dönmez'in kendi isteği üzerine gelecek duruşmaya katılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme, sanık Dönmez'e savunmasını hazırlaması için süre verdi.

Kazılara ilişkin kamera kayıtlarındaki konuşmaların yazılı dökümünün çıkartılmasının beklenmesini de kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı başta bir tarihe erteledi.

cihan



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs