En Sıcak Konular

İkinci hamle: 13 bin 500 hain varmış!

0 0 0000 00:00 tsi
İkinci hamle: 13 bin 500 hain varmış! Silah üstüne "ölme-öldürme" yemini ettiren Kuvayı Milliye Derneği Başkanı açıkladı: Türkiye'yi fişledik, 13 bin 500 hainin ismi elimizde. Zamanı gelince açıklayacağız, oyunu biz kuracağız.

Silahları masanın üstüne koyarak üyelerine 'ölme ve öldürme' içerikli yemin ettiren Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Fikri Karadağ, benzer törenleri düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Binlerce kişiyi stadyumlara toplayacaklarını ifade eden Karadağ, merasimde kullandıkları silahların ise oyuncak olduğunu savundu. Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen emekli Albay Karadağ, tartışma doğuracak ifadeler sarf etti. Kendilerine verilen bir listede vatana ihanet edenlerin sayısının 13 bin 500 olduğunu söyleyen Karadağ, bu isimleri bildiklerini; ama açıklamayacaklarını belirtti. Dernek Başkanı, Türkiye'den yurtdışına kaçırıldığını iddia ettiği 480 milyar doların da peşinde olduklarını savundu.

Basın toplantısı sırasında gergin olduğu gözlenen Karadağ, zaman zaman gazetecilerle atıştı. Terörle mücadelenin en yoğun olduğu dönemde (1991-96) Güneydoğu'da görev yaptığını anlatan emekli Albay, özel harp dairesi ve NATO'da vafize üstlendiğine ilişkin iddiaları ise yalanladı.

Derneğin Kadıköy'deki binasında medyanın karşısına çıkan Fikri Karadağ, kurmay albaylık rütbesinden kadrosuzluk nedeniyle ayrıldığını kaydetti. Toplantıya dernek genel sekreteri Feraye Ses, teşkilat başkanı Hüseyin Kerim Bayraktaroğlu katıldı. Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın cebinde kartı çıkan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'nin kurucuları arasında yer aldığını kabul eden Karadağ, "Ama onlarla yolumuz ayrıldı. Hiçbir alakamız yok. Biz İstanbul'da ve Türkiye'deki benzer derneklerin toplantılarına girip çıktık. Hiçbirisi oyun kurucu değil, bazı odakların güdümündeler." dedi.

Derneği 11 Kasım 2005 tarihinde kurduklarını belirten Karadağ, 69 ilde ve 270'ten fazla ilçe, belde ve köyde örgütlü olduklarını söyledi. Gazetelerde yer alan, "13 bin 500 hain var." sözleri ile ilgili, "Bu hainler kim?" sorusuna şöyle cevap verdi: "O isimleri bize getirenlerin oyun kurucusu olmalarına izin vermeyeceğiz. Teyit etmeden açıklamayacağız. Hepsinin isimleri bizde var. Zamanı gelince açıklayacağız. Oyunu biz kuracağız. İşadamı, bürokrat hepsi olabilir. Sizin anne ve babanız bile olabilir. Bu memleketi 80 yıldır sömürenlerin yurtdışındaki bankalara kaçırdıkları toplam 480 milyar dolar var. Bunları geri getireceğiz. Bu memleketin vatansever çocuklarını Parlamento'ya girince Dışişleri Bakanlığı kanalıyla geri getireceğiz."

Medyaya yansıyan yemin törenindeki tabancalarla ilgili bir soruya ise Karadağ, "O tabancalar gerçek olamaz. Sizin olduğunuz yere ben silah sokturur muyum?" dedi. Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nun çıkması için uğraşacaklarını ifade eden Karadağ, "Dink sizce bir hain miydi?" şeklindeki soruya, Dink bir hain mi değil mi ben nasıl karar verebilirim? Yasalar hain diyorsa haindir."



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs