En Sıcak Konular

'Başbuğ dahil emekliye sevk edilmeli'

27 Ekim 2009 08:56 tsi
'Başbuğ dahil emekliye sevk edilmeli'
‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın aslını savcıya gönderen subayın ihbar mektubu ülkeyi ayağa kaldırdı.

Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın "ıslak imzalı" orijinal belgesini Ergenekon savcılarına gönderen muvazzaf subayın, olayın bütün ayrıntılarını anlattığı ihbar mektubundaki iddialara tepki yağdı. Bir cunta hareketinin varlığı ve faaliyetlerinin anlatıldığı mektubu değerlendiren emekli askeri hakim Dr. Ümit Kardaş, "Fevkalade bir gelişme bu. Belgenin aslı ve anlatılanlar çok önemli. Belgeyi getiren kişi, tanıklık yapacağını da söylüyor. Savcının, bu tanıklık isteğini kabul edip konuyu takip etmesi lazım" dedi. Bir albayın tek başına böyle bir çalışmanın içinde olamayacağını kaydeden Kardaş, şunları söyledi:

‘TSK'nın onuru...’

"Bir örgütlenmenin olduğu ortada. Bu sadece bir yargısal süreç değil, olmamalı. Başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere adı geçen tüm askeri personelin emekliye sevk edilerek, yargısal sürecin de işlemesi gerekir. Eğer bu irade gösterilmezse, bu tarz yapılanmaların TSK'dan temizlenmesi mümkün değil. Ayrıca bu temizlik ve yargılama işi yapılmazsa TSK'nın da kaybettiği onuru kazanması mümkün değil. Çünkü bu orduya ve ülke yapılacak bir darbe girişimi var ortada."

‘Kahramanlık beklemeyelim’

İhbar mektubundaki, askeri savcının belgeyi yeterince araştırmadığı ve silinmesi için göz yumduğu iddiasını değerlendiren Kardaş, "Askeri savcılığa iş kalmadan bazı şeylerin ortadan kaldırıldığı ortada ama askeri savcılıkta da bu işi araştıracak yetenekte değil. Tarafsız olmasına statüsü müsait değil, kahramanlık beklememeliyiz" diye konuştu. ‘Bunlar çok vahim şeyler’ Darbenin zeminini oluşturmak için bazı evlere silah sokulması ve masum vatandaşlara suç isnat edilmesi planını değerlendiren Kardaş, "Suça bulaşmamış insanlara suç atacak birtakım eylemler görülüyor.

Bunlar vahim şeyler

 Güvenliğimizi emanet ettiğimiz bir kurumun bu tarz işlemlere girmesi kabul edilemez" dedi. DSP lideri Masum Türker ise, "Demokrasiyi kesintiye uğratacak her girişimin engellenmesi gerekir. Demokrasiyi kesintiyi uğratacak her türlü girişime karşıyız. Bu konunu da aydınlatılması için bütün imkanlar seferber edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

bugün
 



Bu haber 1,129 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs