En Sıcak Konular

Albay Çiçek ifade vermeye gitmiyor

27 Ekim 2009 08:24 tsi
Albay Çiçek ifade vermeye gitmiyor 
Adli Tıp'ta 'millete komplo planı'nın altındaki ıslak imzanın sahibi olduğu tescil edilen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in geçen hafta ikinci kez ifadeye çağırıldığı öğrenildi.

Ancak, Çiçek Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların Genelkurmay Adli Müşavirliği üzerinden yaptığı davete şu ana kadar icabet etmedi.

Zaman'ın haberine göre, Ergenekon savcılarına bir subay tarafından 5 sayfalık ihbar mektubuyla gönderilen 'Eylem Planı'nın orijinali, soruşturmanın seyrini de değiştirdi Alınan bilgilere göre, savcılar ilk olarak belgeyi, altındaki ıslak imzanın incelenmesi için Adli Tıp'a gönderdi. Kurum, imzanın 'Dursun Çiçek'in elinin ürünü' olduğunu rapor etti. Bunun üzerine harekete geçen savcılar, daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Çiçek'in ikinci kez sorgulanmasına karar verdi. Bu amaçla geçen hafta Genelkurmay Adli Müşavirliği'nden, Çiçek'in ifade için İstanbul'a gönderilmesini istedi. Fakat, aradan geçen sürede Çiçek buna cevap vermedi. İhbar mektubunda, belgeleri imha etmekle görevli oldukları ileri sürülen rütbeliler ve 6 erbaşla ilgili yapılan yazışmalara ise Genelkurmay'dan dönüş olmadı. Mektupta ismi geçen ve çarşamba günü terhis olduğu belirtilen bir erbaşın, savcılara verdiği ifadede olayı tüm detaylarıyla doğruladığı ileri sürülüyor.

Önümüzdeki günlerde Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığın Çiçek'in polis zoru ile ifadeye getirilmesi amacıyla hakkında yakalama müzekkeresi çıkarabileceği öne sürüldü.

Dursun Çiçek'in ikinci kez savcı karşısına çıkarılması gündemdeyken ihbar mektubunda adı geçen askeri ve sivil personelin de ifade vermeye çağrılacağı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre savcılık, mektupla ilgili 6 askeri 21 Ekim'de ifade vermeye çağırdı. Bu davet üzerine yeni terhis olmuş bir askerin Beşiktaş'taki adliyeye gelerek ifade verdi. Gelmeyen beş asker için ise dün yeniden davetiye gönderildiği aktarıldı. Ancak bu kez davetiyeye eğer belirtilen zamanda gelmezlerse polis zoruyla getirilecekleri yönünde not eklendiği öğrenildi. İhbar mektubunda Dursun Çiçek ile birlikte belgeyi hazırladığı ileri sürülen albaylar S.Ö., İ.Z.G. ve F.S.'nin de ifadelerine başvurularak iddiaların tek tek sorulacağı öne sürüldü. Bu arada ihbar mektubunda skandal belgenin bir gazetede ortaya çıkması üzerine Genelkurmay karargâhında yürütülen imha çalışmalarına nezaret ettiği öne sürülen Org. E.S.'nin özel sekreteri Kurm. Alb. U.B. ile bizzat hard diskleri imha ettiği ileri sürülen Albay Ş.K., Üsteğmen E.S., Üsteğmen K.B., Başçavuş M.U. ve sivil memur R.S.'nin delil karartma suçlamasıyla ifadesinin alınabileceği yine iddialar arasında. Öte yandan savcılığın, ihbar mektubunda seri numaraları verilen 35 bilgisayarın gönderilmesi için de tekrar yazı yazılığı bildirildi. 

zaman



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,714 µs