En Sıcak Konular

Haldun Taner Öykü Ödülü sahibini buldu

26 Ekim 2009 22:09 tsi
2008 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü, ''Ayna Çarpması'' adlı eseriyle Murat Özyaşar'a verildi.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde düzenlenen törende konuşan Seçiciler Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Haldun Taner'in yazar olarak öykülerindeki kişiler gibi bir insan olduğunu ve son derece alçak gönüllü bir karakteri bulunduğunu söyledi.

Haldun Taner'in aynı zamanda iyi bir tiyatro ve kabare yazarı olduğunu ifade eden Hızlan, ''Bu seneki yarışmaya çok kaliteli öykü kitapları katıldı. Ve bu sene ödülü genç bir yazar aldı. Kendinden önceki ustaları okumuş genç bir yazar'' diye konuştu.

Milliyet Ödülleri Yönetmeni Nail Güreli de bu yılki ödülün Murat Özyaşar'a ''anlatımındaki duruluk, özgün bir dil yaratma becerisi ve atmosfer yoğunluğu'' nedeniyle verildiğini belirtti.

Güreli, bu yarışmaya her yıl 100'ün üzerinde katılımın olduğunu, geçen yıl ise rekor sayıda bir başvurunun gerçekleştiğini anlattı.

Doğan Gazetecilik Pazarlama ve İş Geliştirme Grup Başkanı Tijen Mergen ise Haldun Taner Ödüllerinin bu yıl 22'ncisinin verildiği ve yarışmanın artık kurumsallaştığını dile getirdi.

Bu ödülü daha önce Murathan Mungan, Kürşat Başar gibi yazarların da aldıklarını hatırlatan Mergen, ''Bu yıl 124 başvuru oldu. Bu 124 sanatçı bizim için çok önemli. Onlar bizim için bir umut ışığı'' dedi.

Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazanan yazar Murat Özyaşar da böylesine bir ödülü almış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, adının Haldun Taner'in adıyla yan yana yer almasının kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

2008 Haldun Taner Öykü Ödülü'nü ''Ayna Çarpması'' adlı kitabına layık gören jüri üyelerine teşekkür eden Özyaşar, Haldun Taner'in öykücülüğü karşısında ''ceketini bir kez daha saygıyla iliklediğini'' sözlerine ekledi.

Özyaşar'a ödülünü, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan verdi.



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs