En Sıcak Konular

CHP'ye sol'dan sert tepki

26 Ekim 2009 18:01 tsi
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Türkiye'ye giriş yapan PKK'lıların karşılanması ve sonrasında yaşananlarla ilgili CHP'yi eleştirdi. Taş, "CHP, şu saatten sonra ölecek olan Kürt ve Türk gençlerden sorumludur." dedi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Türkiye'ye giriş yapan PKK'lıların karşılanması ve sonrasında yaşananlarla ilgili CHP'yi eleştirdi. Taş, "CHP, şu saatten sonra ölecek olan Kürt ve Türk gençlerden sorumludur. Altını net olarak çizmemiz gerekir. Baykal'ın çizgisi 'Türk ve Kürt gençler ölsün' çizgisidir." dedi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, Makine Mühendisleri Odası'nda barış gruplarının Türkiye'de karşılanmaları ve sonrasında ülke genelinde başlayan protestoları değerlendirdi. Hazırlanan ortak açıklamanın okunmasının ardından konuşan Alper Taş, demokratik açılımla ilgili sürecin tıkanmasından Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) sorumlu tuttu.

"CHP şu saatten sonra ölecek olan Kürt ve Türk gençlerden sorumludur." diyen Taş, "Altını net olarak çizmemiz gerekir; Baykal'ın çizgisi, 'Türk ve Kürt gençler ölsün' çizgisidir. Bunu buradan söylemek gerekiyor." şeklinde konuştu. CHP'nin bugün izlediği siyaseti "Rezalet" olarak niteleyen Taş, şöyle konuştu:

" 'Silahlarını bıraksınlar genel bir affı bile düşünürüz' diyen CHP, silahlarını bırakıp yurda giriş yapan insanların yurda girişlerini milliyetçi şövenist bir havaya büründürerek bugün içene girdiğimiz bu atmosferin yaratılmasından sorumludur. Bu atmosferin sonuçlarından CHP ve Baykal sorumlu olacaktır. "

Barışın çok dilli olması gerektiğine vurgu yapan Taş sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de tek dilli bir barış olmaz. Türk halkının duyarlılıkları kadar Kürt halkının duyarlılıklarını da gözetmek gerekir. Esas olan devletin politikaları değil, halkların çıkarlarıdır. Onun için Türkleri ve Kürtleri de anlayan bir dile ihtiyacı vardır ülkenin. Biz sosyalistler olarak, hem Kürt yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık haklarını sahipleneceğiz, onların buna kavuşması Türkiye toplumunu daha da demokratikleştirecektir. Onların bu haklara kavuşması Türkiye toplumunu daha da birleştirecek ve güçlendirecektir. "



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,469 µs