En Sıcak Konular

Putin'in tarihi Arabistan gezisi

0 0 0000 00:00 tsi
Putin'in tarihi Arabistan gezisi Rusya’nın Riyad büyükelçisi, Rusya’nın bölgesel sorunların çözümüne ortak olma arzusunda olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, bölgesel turunun ilk ayağı olan Suudi Arabistan ziyareti başladı.

Suudi Arabistan'ı ziyaret eden ilk Rus Devlet Başkanı olan Putin, Riyad havaalanında Kral Abdullah ve veliaht Prens Sultan Bin Abdülaziz tarafından karşılandı.

Almanya'nın Münih kentinde yapılan güvenlik konferansında ABD'yi sert bir dille eleştiren Putin, Riyad'dan sonra yine ABD'nin yakın müttefiklerinden Katar ve Ürdün'ü ziyaret edecek.

Putin'in akşam saatlerinde Suudi yetkililerle temaslarına başlaması ve ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında ekonomik içerikli anlaşmalarla işbirliği anlaşmaları imzalanması bekleniyor.

Putin ile Kral Abdullah'ın iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası konuları ele alacağı belirtiliyor.

Riyad’a bakanlar, yetkililer ve medya mensuplarından oluşan toplam 360 kişilik büyük bir heyetle gelen Putin’in ziyaretine Suudi Arabistan gazeteleri bugünkü sayılarında geniş yer verdi. 

Rusya’nın Riyad büyükelçisi Er-Riyad gazetesine verdiği demeçte, Rusya’nın Suudi Arabistan ile koordinasyon içinde bölgesel sorunların çözümüne ortak olma arzusunda olduğunu söyledi.

El-Cezire gazetesinde konuyla ilgili yayınlanan “Yeni bir Suudi Arabistan-Rusya ortaklığına doğru” başlıklı yorumda ise, gezinin iki dost ülke arasındaki ilişkileri geliştirme çabalarının doğal bir uzantısı olduğu belirtildi.

Amerika’nın  Arap Dünyası’ndaki ve Ortadoğu’daki hegemonyasının artmasına rağmen Rusya’nın hâlâ büyük devlet olduğuna ve uluslararası siyasetin yönünü belirlemede etkili olduğuna dikkat çekilen yorumda, Rusya-Suudi Arabistan dostluğunun “yeni emperyalistler”in potasından kurtulmak isteyen halkların davaları için önemli olduğu kaydedildi.

Putin’in Riyad gezisine eşlik eden ve İslam’a hizmetleri nedeniyle bu yılki Uluslararası Kral Faysal Ödülü’nü kazanan Tataristan Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev’e ödülü Kral Abdullah tarafından Putin’in huzurunda verecek.

Dünya Bülteni



Bu haber 269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,813 µs