En Sıcak Konular

Sınav tarihleri değişmeyecek

26 Ekim 2009 15:31 tsi
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilmesinin, Nisan ve Haziran aylarında yapılacak üniversiteye giriş sınavlarının tarihlerinde bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti.

Yarımağan, 11 Nisan'da yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) son sınıf müfredatına bağlı olmadığını vurgularken, "Ancak, Haziran'da yapılacak sınavlar son sınıf müfredatına dayalı. Küçük bir ihtimal, ama mesela 2 ay okullar tatil edildi ve bu dersler telafi edilemedi. O zaman bu ünitelerden soru sormayız." dedi.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, domuz gribi nedeniyle okul tatillerinin bir hafta ile sınırlı olduğunu hatırlattı. Tatillerin birkaç hafta ile sınırlı kalmasının eğitimi çok fazla etkilemeyeceğinin altını çizen Yarımağan, "Yapılamayan dersler telafi edilecektir. Şu anda çok küçük bir ihtimal olmakla birlikte eğer derslerin yapılamaması uzarsa, mesela bir iki ay ders yapılamazsa bu durumda ne olur? 11 Nisan'da yapacağımız YGS son sınıf müfredatına fazla bağlı olmayan bir sınav. Dolayısı ile bu sınav etkilenmez." diye konuştu.

Yarımağan, 19-20 ve 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ise son sınıf müfredatına dayalı olduğunu hatırlattı. Derslerin 'bir iki ay gibi' uzunca bir süre yapılamaması ve telafi edilememesi durumlarında bu sınavların etkileneceğini kaydeden Yarımağan, "Sınavlar yine zamanında olur. Yapılamayan derslerden ise soru sorulmaz." dedi.

Cihan



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,501 µs