En Sıcak Konular

Dışişleri: Haremüşşerif'teki gerginlikten derin kaygı duyuyoruz

26 Ekim 2009 13:42 tsi
Dışişleri Bakanlığı, Haremüşşerif ve civarında son bir aydır devam eden ve dün yeniden tırmanış eğilimine geçen gerginlikten "derin kaygı" duyulduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesine yönelik çabaları sekteye uğratacak bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği kaydedilerek, "Dün yaşanan olaylar sırasında tutuklanan, aralarında Filistin Ulusal Yönetimi yetkililerinin ve İslam Vakfı görevlilerinin de bulunduğu kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz" denildi.

Kudüs'te Başkonsolosluğu bulunan tek İslam Konferansı Teşkilatı (İKT)üyesi ülke olan Türkiye'nin bu gelişmeleri başından itibaren yakından takip ettiği hatırlatılan açıklamada, bakanlık tarafından geçmişte yaşanan üzücü olaylardan ders alınması ve gerginliği tırmandıracak, kışkırtıcı adımlardan kaçınılması için daha önce de çağrı yapıldığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında şunlara yer verildi:

"Son olarak dün yaşanan olaylar, konuya durumun ciddiyetinin ve vahim sonuçlara yol açma potansiyelinin gerektirdiği duyarlılıkla yaklaşılmadığını göstermektedir. Olaylar sırasında yaşanan birçok yaralanma ve tutuklamalar endişelerimizi artırmaktadır.

Kudüs Başkonsolosumuz dün Haremüşşerif'i bizzat ziyaret etmiş, yerinde incelemelerde bulunmuş ve yetkililerle görüşmüştür. Ayrıca, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç 28-29 Ekim 2009 tarihlerinde Rabat'ta düzenlenecek Uluslararası Kudüs Forumuna katılarak bir konuşma yapmak üzere yarın Fas'a hareket edecektir."

Bütün İslam aleminin en kutsal mekanlarından biri olan Haremüşşerif ile ilgili hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiği kaydedilen açıklamada, "Tahrikkar eylemlerden kaçınılması gereğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı.
 
aa



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs