'Şeytani odak' teröre karşı ortak mücadele | " /> 'Şeytani odak' teröre karşı ortak mücadele | "/>

En Sıcak Konular

'Şeytani odak' teröre karşı ortak mücadele

26 Ekim 2009 08:47 tsi
'Şeytani odak' teröre karşı ortak mücadele  
Pakistan ziyaretini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mevkidaşı Yusuf Rıza Gilani ile yaptığı görüşmeye terörle mücadele damgasını vurdu.

Erdoğan ile Gilani “terör şeytanı”na karşı işbirliği yapma kararı aldı. Erdoğan, “Kimse, din adına insan öldürme yoluna girmesin, bu asıl yanlış olandır” dedi 

Pakistan ziyaretini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mevkidaşı Yusuf Rıza Gilani ile yaptığı görüşmeye terörle mücadele damgasını vurdu. Ortak basın toplantısında konular ağır olsa da iki lider arasındaki samimi hava dikkat çekti. Erdoğan Pakistan için “ikinci evimiz” derken, Gilani’ye de “kardeşim” diye hitap etti. Erdoğan, terörün dini, ırkı ve vatanı olmadığını belirterek “Kimse, din adına insan öldürme yoluna girmesin, bu yanlış olandır. Din adına bir Müslüman kardeşini öldüren, savunmasız insanları öldürenlerin, bunu ne ile izah edeceğini ben anlamakta zorlanıyorum” dedi.  

ŞEYTANİ ODAĞA ORTAK MÜCADELE

Gilani ise terörizm ve aşırıcılığı lanetleyerek, Türkiye ve Pakistan’ın stratejik ortak olduklarını ifade etti. Gilani, “Erdoğan ve ben, bu şeytanı yeneceğimiz konusunda mutabakata vardık. Sosyal dengeyi bozacak şeytani odağa karşı mücadelemizin devam edeceğini ifade ettim” dedi.

Aşırılıklardan uzak, tamamen orta yolu tutturabilen bir iradeye ihtiyaç olduğunu kaydeden Erdoğan da NATO’da Afganistan’dan Pakistan’a sızan terörist unsurlara karşı yeni önlemleri gündeme getireceğini söyledi. Erdoğan “NATO Genel Sekreteri ile bizzat görüşerek bu konuda ne gibi tedbirler alırızı paylaştık” dedi.

TAHRAN İLE ARABULUCULUK...

Erdoğan, İran’daki saldırılar nedeniyle Pakistan ile İran arasında bir “gerginlik” ile ilgili soruya “Buradan İran’a geçeceğiz, İran’da da bunu  görüşme fırsatımız olacak, görüşeceğiz. Bölgenin huzura kavuşması için ortak hareket etmemiz zaten şart ” cevabını verdi. Bağdat’taki saldırılara   değinen Erdoğan, şunları kaydetti: “Acil yardım teklifimizi ilettik, bu insanlık dışı bir olay. Dinle, diyanetle ilgisi yoktur. Teröre karşı ortak platformu dünya çapında geliştiremezsek yazık olur.”

Gül döktüm yollarına 

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Pakistan Ulusal Müzesi’ni gezdi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın eşi  Nihal Aydın’ın eşlik ettiği Emine Hanım, müzeye gelişinde başından  dökülen gül yapraklarıyla karşılandı. Müzedeki eserleri beğeniyle inceleyen Emine Erdoğan burada şeref defterini de imzaladı. 

Taliban’a karşı İHL

Gilani, Pakistan’daki medreselerde örgütlenen Taliban’a karşı Türkiye’deki İmam Hatip Lisesi (İHL) modelini hayata geçirmek istediklerini belirterek Erdoğan’a düşüncesini sordu. Kendisinin de İmam Hatip mezunu olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye’deki İmam Hatip okullarında hem lise hem de din eğitimi verildiğini söyleyerek yardıma hazır olduklarını bildirdi. Erdoğan İsrail’in çıkarıldığı Anadolu Kartalı tatbikatına Pakistan Hava Kuvvetleri’nin  katılması önerdi.  Erdoğan’ın Pakistan ile Asya’da ortak bir bakış geliştirilebileceğini kaydettiği ifade edildi. Bu teklife olumlu yaklaşan Pakistan iki ülke dışişlerinin  çalışmasını istedi. Türkiye’nin Orta Asya’daki etkinliğine Pakistan ile yakın ilişkileri olan Çin’in de dahil edilebileceği açıkladı.   

star



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs