En Sıcak Konular

Düğün yemeğinden 400 kişi zehirlendi

26 Ekim 2009 08:30 tsi
Muş'ta düğün yemeğinden yaklaşık 400 kişi zehirlendi. Zehirlenenlerden durumu ağır olan çoğu çocuk 135 kişi hastaneye kaldırıldı. İki doktor da köye gönderildi.

Muş merkeze bağlı Yücetepe köyünde Basri Seyhan ve Leyla Çelikel'in düğününe, Dilimli, Mercimekkale, Bahçe köyü gibi çevre köylerden ve Yeşilova beldesinden gelerek katılan çok sayıda davetli, ikram edilen tavuk dönerinden yedi. Davetlilerde akşam saatlerinde zehirlenme belirtileri görülmeye başladı. Bunun üzerine şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki köye doktor istendi. Gönderilen sağlık ekipleri, köye takviye ambulans istedi. Rahatsızlanan köylüler, ambulanslar yetersiz kalınca köy minibüsleri ile hastaneye kaldırıldı. 55 yetişkin Muş Devlet Hastanesi acil servisinde, 80 çocuk ise Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gelen hastalardan 4'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Çok sayıda hasta gelmesi hastanelerde yer sıkıntısına neden olurken, zehirlenen çocuklar ikişerli, üçerli yataklara yerleştirildi. Şu ana kadar durumu acil olan çoğu çocuk 135 kişi hastanelere sevk edildi. Serum takılarak tedavilerine başlanan hastaların tetkikleri devam ediyor.

Sağlık İl Müdürü Kenan Akpolat hastaneye gelerek hastaların durumu ile ilgili bilgi aldı. Tavuk dönerden kaynaklanan bir besin zehirlenmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Akpolat, hastaların genel durumunun iyi olduğunu, gerekli numunelerin alındığını ifade ederek, Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli tahlillerin yapılacağını söyledi. Dünyayı sarsan domuz gribinden dolayı vatandaşların biraz fazla panik yaptığını vurgulayan Akpolat, her şeyin kontrol altında olduğunu belirtti.

Bu arada ildeki hastanelerin tüm ambulansları köye sevk edildiği için normal hastalara yetişecek ambulans kalmadı. Bundan dolayı hasta sevklerinde bazı aksaklıkların yaşandığı gözlendi.

cihan



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs