En Sıcak Konular

"Ülke imajını yenileyen Türkiye, turizm gelirini 3 kat artırabilir"

24 Ekim 2009 20:36 tsi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü görevlisi Dr. Murat Kızancıklı, Türkiye'nin ülke imajını yenilemesi halinde turizm gelirlerini 22 milyardan 60 milyar dolara çıkarabileceğini söyledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Kültür Ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Antalya'nın Alanya ilçesinde 'Turizmde İmaj' konulu seminer düzenlendi. Turizm bilinci oluşturmayı ve geliştirmeyi amacıyla düzenlenen seminere turizmciler, bürokratlar, yerel yöneticiler, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Kültür Ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nde görevli Dr. Murat Kızancıklı, turizmde 'imaj' kavramının önemine değindi. İnsanların tatil tercihleriyle ülke imajlarının doğru orantılı olduğunun altını çizen Kızancıklı, imajı iyi olan bir ülkeye giden tatilci sayısının fazlalığına işaret etti. Kızancıklı, Türkiye ve Alanya'nın imajının olumlu ölçüde artması nedeniyle son yıllarda Rus pazarında ciddi hareketlenme yaşandığına değindi. Kızancıklı, imajın sadece tanıtımla değil tatile gelen turistlere karşı yapılan olumlu yaklaşım ve davranışlarla da desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Dürüstlüğün ve misafirperverliğin, imajın düzelmesinde önemli iki unsur olduğunu vurgulayan Kızancıklı, turizmde imajın, sosyo-ekonomik kalkınma sağladığını da söyledi.

Devletin ve bireylerin turiste bakış açısının yenilenmesi halinde oluşacak yeni imajla Türkiye'nin turizmde ilk beşe girebileceğine inandığını ifade eden Kızancıklı, "Kolluk güçlerimiz, jandarmamız, esnafımız, sokaktaki vatandaşımız turiste güler yüzle, tatlı dille yaklaşmalı. Böyle olursa Türk turizminde hem gelirlerimiz artar, hem de turist patlaması yaşarız." dedi.

KUŞ VE DOMUZ GRİBİ VAKALARININ HABERLEŞTİRİLMESİ İMAJIMIZI ZEDELİYOR

Son yıllarda ortaya çıkan kuş ve domuz gribi gibi vakaların turizme büyük zarar verdiğine işaret eden Kızancıklı, bunların pazar daralmasına yol açtığına değindi. Tatile çıkmak isteyenlerin bu tür grip vakalarının olduğu yerlerden uzaklaştığına dikkat çeken Kızancıklı, yazılı ve görsel basının bu tür haberleri manşetlere taşımaması gerektiğini söyledi. Olumsuz haberlerin Türkiye'nin imajını zedelediğini kaydeden Kızancıklı, turistleri Türkiye'den uzaklaştıracak olumsuz haber yapılmamasını istedi.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs