En Sıcak Konular

"Bu olay ulusal onurumuzu zedelemiştir"

24 Ekim 2009 19:27 tsi
Terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlar, yurdun çeşitli yerlerinde protesto edildi.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Adana'da düzenlenen “Çağdaş Demokrasi İlkeleri” konulu konferansta, “Türkiye bağımsız bir ülkedir ve Ankara'dan yönetilmektedir. Açılımlar, yol planları Ankara'da hazırlanmalıdır” diye konuştu.

Yargının bağımsız olmaması halinde siyasallaşacağını anlatan Kanadoğlu, şunları kaydetti:

“Yargı bağımsız olsaydı bir çadır mahkemesi şeklinde sınırda mahkeme kurmaya müsaade etmezdi. Bir yargı nasıl siyasallaşır denilirse, bu son olay bunun en somut örneğidir. Normalde sanıklar adliyeye gider. Hakim ve savcı sanıkların önüne gitmez. Bu olay ulusal onurumuzu zedelemiştir.”

ADANA'DA “MİLLİ UYANIŞ YÜRÜYÜŞÜ”

Adana'da Hak ve Eşitlik Partisince düzenlenen, şehit aileleri, gazi ve yakınlarının da katıldığı “Milli Uyanış Yürüyüşü”, Mimar Sinan Parkı önünde başladı.
Park önünde toplanan kalabalık, taşıdıkları Türk bayrakları ve şehit fotoğraflarıyla Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Uğur Mumcu alanına kadar geniş güvenlik önlemleri altında yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı.

Partinin Adana İl Başkanı Gökay Sarılı, Türkiye'nin gerçek sahibinin Türk milleti olduğunu belirterek, “Büyük Türk milletinin kanını dökerek kazandığı değerler, bugün davul zurnayla yok edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

1995'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan Kıdemli Üsteğmen Murat Erdem'in annesi Mualla Erdem ise teröristlerle aynı kefeye konulduklarını öne sürdü.

ÇANAKKALE

Çanakkale'deki Hamidiye Tabyası ile Cevatpaşa Bataryası'nı gezen emekli Albay Erdal Sarızeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini ve bu mücadelede 6 bin 500 şehit verdiğini söyledi.

Terör örgütü elebaşının “yattığı yerden örgütü idare ettiğini” öne süren Sarızeybek, şöyle konuştu:
“Özel mahkeme kuruluyor sözde 'etkin pişmanlıktan' yararlanıp teröristler serbest bırakılıyor. Ama bu teröristler ifadelerinde 'Biz teröristiz, pişman değiliz, Öcalan'ın talimatıyla geldik' diyor. Siz bu ifadeyi görmezden gelip, serbest bırakıyorsunuz.”

İZMİR

İzmir'de Alperen Ocakları'nın Basmane semtindeki binası önünde toplanan grup, Türk bayrakları ve terör örgütünü protesto eden dövizler eşliğinde Fevzipaşa Bulvarı'nda yürüdü. Gruba, çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi.
Ak Parti İl Başkanlığı önüne gelen grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları İzmir Şube Başkanı Tarık Aykanat, terörün bitirilmesine katkı sağlayacak mantıklı her sürece olumlu yaklaştıklarını belirtti.
Terör örgütü üyelerinin teslim olmasının ardından yaşananları şaşkınlıkla karşıladıklarını bildiren Aykanat, “Çözüme gideceği iddia edilen yolu şova dönüştürenler, Türkiye'deki herkesi rencide etti” diye konuştu.
Daha sonra Aykanat ile BBP İl Başkanı Ahmet Bereket, Ak Parti İl Teşkilatı önüne siyah çelenk bıraktı.

MALATYA

Malatya'da eski belediye binası meydanında toplanan Alperen Ocakları'nden bir grup, ellerinde Türk bayrağına sarılı tabut ve siyah çelenkle Milli Egemenlik Caddesi'ndeki Ak Parti İl Başkanlığı önüne yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında, teslim olmak için gelen PKK'lıların adeta “kahraman” gibi karşılandığı belirtildi.

Grup, üzerinde “sözde PKK bayrağı” yazan bezi yaktıktan sonra, siyah çelengi parti binası önüne bıraktı.

Soykan Parkı'nda bir araya gelen bazı şehit aileleri de çocuklarının fotoğraflarıyla Milli Egemenlik Caddesi'ndeki dernek binasına kadar yürüdü. Bazı şehit anneleri, yürüyüş sırasında göz yaşı döktü.

A.A.



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs