En Sıcak Konular

MHP'li vekiller şehit aileleriyle beraber yürüdü

24 Ekim 2009 17:28 tsi
Terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlar, Balıkesir'de şehit aileleri, gaziler ve yakınları tarafından protesto edildi.

Toplu Taşıma Merkezi önünde toplanan Balıkesir Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma Derneği üyeleri, ellerinde Türk bayrakları taşırken şehit ve gazi yakınları da madalya yerine siyah kurdele taktı. Protesto yürüyüşüne MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Kamu Sen İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, şehit yakınları, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Grup, Balıkesir Garnizon Şehitliği'ne kadar ellerinde Türk bayrakları ve şehit resimleriyle yürürken, "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Hükümet İstifa", "Kahrolsun PKK", "İşbirlikçi AKP", "PKK Dışarı" şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşe katılmayanlar da balkonlardan Türk bayrakları sallayarak destek verdi. Şehitlikte saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından bir basın açıklaması yapıldı. Balıkesir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Alkalp, Türkiye'nin barış ve esenliğine göz dikenlerin, silah zoruyla ele geçiremedikleri Anadolu'yu kardeşi kardeşe düşürerek parçalamanın gayretinde olduklarını söyledi. Alkalp, "Sözde suça karışmamış, bebek katilini patronu gibi gören teröristleri en hızlı biçimde yargılayıp suçsuzluğuna kanaat getiren devletin savcı ve hakimleri; şimdi sizin bu teröristlerden ne farkınız var? Bu kişilerin törenle karşılanması, bunun da DTP'nin şovuna dönüşmesi affedilemez bir durumdur. Halen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'e saldırılar devam etmektedir. Dağdaki 5 bin eli silahlı terörist dahil, üzerlerindeki PKK paçavralarını çıkarıp, 'Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'dir, bayrağımız Türk bayrağıdır.' diyerek gelirse hepimiz kucak açalım. Dağlarda inlerinde saklanan canilerin, İmralı'daki bebek katilinin sözcülerini muhatap alarak bir yere varamazsınız." dedi.

Basın açıklamasının ardından şehitler için dualar edildi ve şehitlik gezildi.



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,115 µs