endişeliler | " /> endişeliler | "/>

En Sıcak Konular

İran'dan endişeliler

24 Ekim 2009 10:02 tsi
İran'dan endişeliler İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, İran'ın şu anki uluslararası iyi niyet ortamını kullanıp bölgede nükleer güç olma amacına ulaşmaya devam edeceğinden endişe duyduklarını söyledi.

İsrail'in Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma Bakanı da olan Şalom, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban ile İran'ın nükleer programı, Lübnan ve İsrail-Filistin meselesini görüştüklerini belirtti.

Şalom ''Genel Sekretere, İran'ın uluslararası toplumun iyi niyetini, asıl amacı olan nükleer güç olma ve Orta Doğu'da rejimleri değiştirmeye çalışma hedeflerine ulaşmayı sürdürmek için kullanmasından derin endişe duyduğumuzu söyledik'' dedi.

''Biz İran'ın hiçbir zaman nükleer güç olma hedefinden vazgeçmeyeceğine inanıyoruz'' diye konuşan Şalom, ''Gerçek niyetlerini geçmişte sakladılar, bunu gelecekte de yapacaklar. Biz İran'ın denetim olmamasından yararlanarak nükleer gücünü geliştirmeye devam etmesi olasılığından çok endişe duyuyoruz'' dedi.

''İsrail'in Orta Doğu'yu nükleer silahlardan arındırılmış bölge yapılması hedefine'' onay verip vermeyeceğinin sorulması üzerine ise ''şu anda bizi öldürmeye çalışanlardan kendimizi korumak zorunda olduğumuz bir durumdayız, eğer İran nükleer güç olma hedefinden vazgeçerse bu bölgeye istikrar getirecektir'' diyen Şalom, bu durumdan en çok endişe eden ülkelerin arasında Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin geldiğini belirtti. Şalom İran'ı, bölgede ılımlı Arap ülkelerinin rejimlerini zayıflatmaya çalışmakla da suçladı.

A.A.



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,360 µs