kaybolan generalin sırrı | " /> kaybolan generalin sırrı | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'de kaybolan generalin sırrı

24 Ekim 2009 08:57 tsi
Türkiye'de kaybolan generalin sırrı Amerikalı gazeteci Timmerman’a göre, Tahran’ın Kum’da bir nükleer tesis inşa ettiğini açıklamasının arkasında, iki yıl önce Türkiye’de kayıplara karışan İranlı generalin ABD’ye sağladığı istihbarat var.

ABD’deki ‘İran İçin Demokrasi Vakfı’nın başında bulunan gazeteci Kenneth R. Timmerman (56), Newsmax Dergisi’nde yayınlanan bir makalesinde şu iddiaları ortaya attı:

Amerikan, Fransız ve İngiliz istihbaratı, İran’ın Kum’da gizlice inşa ettiği nükleer tesisten üç yıldır haberdardı. İnsana dayalı istihbarat şarttı. Bu istihbarat da, 2007 başında Türkiye üzerinden Batı’ya sığındığı öne sürülen İranlı bir yetkiliden geldi.

Bu yetkili, daha önce Suriye’deki bir nükleer tesisin yerini haber verip İsrail uçaklarının onu vurmasını sağlayan İran eski savunma bakanı yardımcısı, Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Asgari’ydi. Askeri, 2007 baharında Amerikan, yaz aylarında ise Fransız istihbaratınca sorgulanmıştı.

Asgari’nin verdiği bilgilere çok şaşıran Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 24 Eylül’de New York’ta yapılan BM toplantılarında İran’ın Kum’da nükleer bir tesis inşa ettiğini tüm dünyaya duyuracaktı. ABD Başkanı Barack Obama onu bizzat engelledi.

Newsmax’a konuşan Amerikan Enterprise Institute Başkan Yardımcısı Danielle Pletka, “Bu haberi İranlılara birileri sızdırdı. Siyasi düzeyde olmalı. Herkes Almanlardan şüpheleniyor” dedi.

Bu sırada Tahran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’na bir mektup yazarak Kum’daki tesisi resmen bildirdi. Bugün İran’ın, Fransa’ya karşı, ABD ve İngiltere’ye karşı görülenden bile daha sert bir tavır takınmasının arkasında bunların olduğu sanılıyor.



Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs