ilk açıklama | " /> ilk açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Sürpriz buluşma sonrası ilk açıklama

23 Ekim 2009 23:13 tsi
Sürpriz buluşma sonrası ilk açıklama 
CHP Lideri Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlunun düğününde Erdoğan'la sürpriz görüşmesi sonrasında açıklamalarda bulundu....

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlunun düğününde bir araya geldiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la nezaket sözleri dışında siyasal bir konuşma olmadığını, son gelişmeleri (açılım) konuşmadıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan ile Deniz Baykal, CHP'de yapılacak 'Demokratik Açılım'la ilgili görüşmenin kamera krizi nedeniyle iptal olmasından sonra ilk kez AYM Başkanı Kılıç'ın oğlunun Bilkent Otel'deki düğününde bir araya geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikahta Erdoğan ve Baykal yan yana oturdu. Nikahtan sonra Başbakan Erdoğan her nikahta olduğu gibi damat Ahmet Şirvan Kılıç ve Hande Kübra Taşçıoğlu'ndan da 3 çocuk yapmalarını istedi.

Erdoğan ve Baykal, nikahtan sonra yemek masasında da bir araya geldi. Erdoğan ve Baykal, nikahtan sonra birkaç dakika arayla salondan ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Baykal, düğünden ayrılışında basın mensuplarının salonda Başbakan Erdoğan ile bir araya gelmeleriyle ilgili sorulara, "Herhangi bir nikah tanıklığından hiçbir farkı yoktu. Sohbet ettik, nezaket sözleri söyledik. Herhangi bir nezaket buluşmasının ötesinde toplumumuzu ilgilendirecek hiçbir konuşma geçmedi. Siyasal bir konuşma, son gelişmelerle ilgili bir değerlendirme, açılım vs... Karşılıklı nezaket sözleri, şaka o çerçevede bir görüşme oldu." şeklinde yanıt verdi.

Başbakanlık Basın Merkezi kamerasının anımsatılması üzerine Baykal, "Kameralar daima kaydetti. Kamerasız bir durum olmadı." dedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Erdoğan ve Baykal buluşmasına insani ilişkiler dışında bir anlam verilmemesini istedi. Çiçek, açılım konusunda Erdoğan ve Baykal'ın görüşüp görüşmedikleriyle ilgili bir soruya ise 'Ben ispiyoncu muyum' diye cevap verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek da Erdoğan ve Baykal'ın karşılıklı saygılı bir buluşma yaptıklarını söyledi. Gökçek, Baykal'ın her zaman böyle kibar ve iyi niyetli olmasını temenni ettiğini belirtti. Demokratik Açılım'la ilgli soruya ise Gökçek şu yanıtı verdi: "Süreç için iyi bir başlangıç olur inşallah. Başbakanımız bu konuda kendinden çok emin ve sağduyulu."

cihan



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,443 µs