En Sıcak Konular

Almanya'da sürpriz isimler kabineye

23 Ekim 2009 21:24 tsi
Kabinede Başbakan Angela Merkel'in genel başkanı olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi 8 bakanlık koltuğuna sahip olacak.

Almanya'da 27 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerden sonra birlik partileri CDU/CSU ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında yapılan koalisyon görüşmelerinin üçüncü haftasının sonunda yeni kurulacak hükümette sürpriz isimlerin yer alması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, Kabinede Başbakan Angela Merkel'in genel başkanı olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) 8 bakanlık koltuğuna sahip olacak.

FDP Genel Başkanı Guido Westerwelle, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olurken, partisinden 5 kişiyi de bakanlık koltuğuna taşıdı. Yeni hükümette, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ise 3 bakanlık koltuğuna sahip olacak.

İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble (CDU), yeni kabinede Maliye bakanlığını üstlenirken, Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Philip Rösler (FDP) Ekonomi Bakanı olacak. Savunma Bakanı Franz Josef Jung (CDU), Çalışma Bakanlığı görevine getirilirken yerine daha önceki kabinede Ekonomi ve Teknoloji Bakanı olan Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU) geçecek. Eğitim Bakanı Annete Schavan (CDU) da görevinde kalacak.

Başbakanlık Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Thomas de Maiziere de Schaeuble'nin yerine İçişleri bakanlığı koltuğuna oturacak.

Aile Bakanı Ursula von der Leyen (CDU) görevinde kalırken, Nobert Röttgen (CDU) Çevre Bakanı olacak. CDU Genel Sekteri Ronald Pfolla ise başbakanlıkta bakanlıklar arası koordinasyonu sağlayacak bir göreve getirilecek.

Hür Demokrat Parti'den ise Rainer Brüderle Ekonomi Bakanı, 1993-1996 yılları arasında Adalet Bakanlığı görevinde bulunan Sabine Leutheusser-Schnarrenberger tekrar Adalet Bakanı olacak. Partinin genel sekreteri Dirk Niebel de Çevre Bakanı olacak.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nden (CSU) ise Tarım Bakanı Ilse Aigner görevinde kalırken, partinin eyalet grup başkanı Peter Ramaauer Ulaştırma Bakanı olacak.

Koalisyon anlaşması, yarın düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Hür Demokrat Parti Berlin'de Pazar günü yapacağı olağanüstü parti kurultayında koalisyon anlaşmasını delegelere sunarak onaylayacak.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) 26 Ekim Pazartesi günü Berlin'de Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ise Münih'te parti kurultayında koalisyon anlaşmasını delegelere sunacak ve onayı alacak.

Pazartesi akşamı da birlik partileri ve FDP arasında koalisyon anlaşması imzalanacak.

27 Ekim salı günü Federal Meclis yeni yasama döneminin ilk toplantısını yapacak. 28 Ekim Çarşamba günü yapılacak oturumda Angela Merkel'in yeniden Başbakan seçilmesi bekleniyor.

Başbakanlık seçiminden sonra Merkel'in, yeni kabine üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Horst Köhler'e çıkması ve ardından Bakanların, Federal Meclis'te yemin etmeleri planlanıyor.

aa



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs