En Sıcak Konular

Karşılama Meclis'e gidiyor

23 Ekim 2009 20:34 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, bazı teröristlere yönelik Habur Sınır Kapısı'nda yapılan karşılamayı Meclis'e taşıyacaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Fethiye ilçe örgütü tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet' konulu konferansa katıldı. Konferansın verileceği Fethiye Kültür Merkezi'nde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, konferansta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Demokratik Açılım' sürecine ve Habur Sınır Kapısı'ndaki karşılama törenine değinen Kılıçdaroğlu, yapılan törenin bir zafer kutlamasına dönüştüğünü savundu. Türkiye'de hiçbir cumhurbaşkanının bu şekilde karşılanmadığını belirten CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu, "Ama PKK'lı teröristleri 50 bin kişiyle, valimizi, kaymakamımızı, savcımızı, hakimimizi hatta müsteşarımızı göndererek karşılıyoruz. Bu ne demektir, beni zaferle karşılıyorlar demektir. Şimdi onlar (iyi ki ben elime silah almışım. Silah almasaydım bunlar olmayacaktı) diyor. Böyle bir anlayışı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak kabul etmiyoruz." dedi.

ATALAY'A CEVAP VERDİ

34 terör örgütü mensubunun Habur Sınır Kapısı'ndaki karşılanmasını Meclis'e taşıyacaklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, "CHP yalan söylüyor" sözüne de cevap verdi. Habur Sınır Kapısı'nda yaşananları bütün televizyonların verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu görüntüleri biz görmedik sen de mi görmedin. Sen İçişleri Bakanı değil misin. Biz bu görüntülerden duyduğumuz rahatsızlığı dile getiriyoruz. Biz bunları söyleyince iktidar rahatsız oluyor."

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ YOK

Konferansta demokrasinin tanımını da yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi olmadığını söyledi. Demokrasiyi yeniden yorumlayan CHP İstanbul Milletvekili Kılıçdaroğlu, demokrasinin oy kullanma değil sorgulama rejimi olduğunu belirtti. Türkiye'de demokrasi olmadığı için AK Parti'nin iktidara geldiğini ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarına AK Parti'nin açılımını yaparak devam etti.

DOĞAN GRUBUNA SAHİP ÇIKTI

AK Parti'nin gerçek açılımının "Aldatmaca ve Kaldırmaca Partisi" olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ise Doğan Grubu'na kesilen KDV cezasına getirdi. Yapılanın bir medya kurumunu susturma ve baskılamaya yönelik bir operasyon olarak değerlendirerek, Doğan Grubuna sahip çıkan CHP İstanbul Milletvekili Kılıçdaroğlu, "Gelir İdaresi Başkanlığı bu işlem KDV vergisine dahil değil diyecek, siz masa başında rapor yazacaksınız. Olmaz. Madem ki bu rutin bir inceleme niçin bütün medya incelenmiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, CHP'ye katılan 635 kişiyi temsilen 10 yeni üyeye rozet takan Kemal Kılıçdaroğlu, rozet töreninin ardından şehit yakınları ile görüşerek, yaşananları parlamentoda tartışma sözü verdi.

cihan



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs