En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den kalp uyarısı

23 Ekim 2009 20:13 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de yılda 205 bin kişinin kalp rahatsızlıklarından dolayı hayatını kaybettiğini belirterek, kalp sağlığının önemine dikkat çekti.

Gül, yılda 205 bin kişinin kalp rahatsızlığından dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

25. Ulusal Kardiyoloji Kongresi Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor. 4 bin 47 uzmanın katıldığı kongrenin açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, toplantı Avrupa Kardiyoloji Derneği Başkanı Roberto Ferrari'nin yanı sıra Yunanistan, Bosna Hersek, Polonya Sırbistan, Makedonya ve Kosova, KKTC, Almanya, Kırgızistan, Kazakistan, Fransa, Hollanda, ABD ve Cezayir'den katılımcılar olduğunu açıkladı. Erol, kongreye 4 bin 47 katılımcının kayıt yaptırdığını belirterek bunun rekor olduğunu dile getirdi.

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, insan sağlığının önemine dikkat çekti. Gül, büyük önem verdiği için kongreye katıldığını söyledi. Ayrıca, Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Çetin Erol'un liseden sınıf arkadaşı olduğunu ifade eden Gül, "Kayseri Lisesi'nde okurken 3 sene aynı sırayı paylaştık. Bunun da mutlaka katkısı olmuştur buraya gelmemde." dedi. Gül'ün bu sözleri katılımcıların gülümsemesini sağladı.

Gül, "Vücudumuzun farklı organlarında zaman zaman duyduğumuz rahatsızlıkları ihmal ederiz. Ama sol tarafımızda rahatsızlık duyarsak hemen alarma geçeriz." dilerek kalp sağlığının önemine değindi. Türk Kardiyoloji Derneği'nin verdiği bilgileri katılımcılarla paylaşan Gül, "Türkiye'de senede 430 bin ölüm meydana geliyormuş. Bu sayının 205 bini kalpten kaynaklanıyor. Bu çok önemli bir rakam. Hepimiz sağlığına dikkat etmesi için başkalarına tavsiyede bulunuruz ama kendimiz için böylesi dikkati göstermeyiz." şeklinde konuştu.

Prensipte Tam Gün Yasası'na karşı olmadıklarını ama bu haliyle zorluklara yol açacağını belirten Çetin Erol de, Cumhurbaşkanı Gül'e bu konuyu arz etmek istediğini belirtti. Kardiyolojide uzmanlığın 5 yıldan 4 yıla indirilmesinden de şikayetçi olduklarını söyleyen Erol, bir kardiyoloğun yetişmesi için 4 yılın yetmediğini dile getirdi. Bu konuda Sağlık Bakan Akdağ'a defalarca başvuruda bulunduklarını anlatan Erol, "Kararlar alınmadan önce bizi de dinleyin" mesajını iletti.

cihan

 

 




Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs