En Sıcak Konular

NTV'den Taraf'ın haberine belgeli cevap

23 Ekim 2009 17:14 tsi
NTV'den Taraf'ın haberine belgeli cevap Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinde bulunanların düşmeden önce NTV'den defalarca arandığını iddia eden Taraf Gazetesi'ne NTV'den ikinci ve belgeli yanıt geldi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu helikopterin düşürülmesiyle ilgili haberine bugün de devam eden Taraf gazetesi, telefonların hangi saatte edildiği ve helikopterin ne zaman düştüğüne ilişkin bilgileri açıkladı. Taraf’ın iddiasına göre NTV santraline ait telefonlardan helikopterdekilerin telefonları toplan 295 kez aranmıştı.

NTV'den Mirgün Cabas'ın açıklamalarından tatmin olmayan Ahmet Altan olayı bugün köşe yazısına taşırken Cabas da Altan'a bir yazı yazarak cevap vermişti. NTV'den yapılan açıklamaların tatminkar olmaması BBP'yi de harekete geçirmiş ve NTV'nin kazayı olmadan nasıl öğrendiklerini sormuştu. Tüm bu karşılıklı atışmalardan sonra NTV'den yeni bir açıklama geldi.

İşte büyük harflerle NTV'nin internet sitesinde yayınlanan cevap...

NTV’DEN KAMUOYUNA,

TARAF GAZETESİ’NİN DÜN ORTAYA ATIP BUGÜN SÜRDÜRDÜĞÜ, BBP LİDERİ MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN HELİKOPTERİ DÜŞMEDEN ÖNCE NTV’DEN ARANDIĞI YÖNÜNDEKİ İDDİALARININ GERÇEK DIŞILIĞI, TELEFON KAYITLARINDAN ORTAYA ÇIKTI.

NTV, TELEKOMÜNİKASYON HİZMETLERİNİ ÖZEL BİR KURULUŞTAN ALIYOR. O KURULUŞ KAYITLARI HEM GMT HEM DE TÜRKİYE SAATİNE GÖRE TUTUYOR VE TÜRK TELEKOM’A İLETİYOR
TARAF GAZETESİ, ELİNDEKİ KAYITLARI ARAŞTIRMA GEREĞİ DUYMADAN TEK YANLI YAYIN YAPTI. TARAF GAZETESİ’NİN ELİNDE BULUNAN KAYITLARDA İLK ARAMA 14.34 OLARAK GÖRÜNÜYOR. BU SAAT DOĞRU. ANCAK GMT'YE GÖRE.

TÜRKİYE SAATİNE GÖRE İSE İLK ARAMANIN YAPILDIĞI SAAT 16.34. YANİ TARAF GAZETESİ YA GMT SAATİNİ BİLMİYOR YA DA BİLDİĞİ HALDE KASITLI OLARAK BU HABERİ YAPTI.

PEKİ NEDİR BU GMT SAATİ? GMT, İNGİLTERE GREENWİCH’E GÖRE AYARLANAN DÜNYA SAATİDİR. BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİ G.M.T’Yİ REFERANS SAAT OLARAK KABUL EDER. TARAF GAZETESİ GMT SAATİNİ YOK SAYARAK NTV’Yİ SUİKASTLE SUÇLAMIŞTIR.

TÜRKİYE SAATİ (TSİ) İLE GMT ARASINDA 2 SAAT FARK VARDIR VE NTV’DEN İLK ARAMA SAATİ GMT'YE GÖRE 14.34, TÜRKİYE SAATİNE GÖRE 16.34’TÜR.

TARAF GAZETESİ BU TELEFON KAYITLARINI ALDIĞINDA HİÇBİR ARAŞTIRMA YAPMADAN KOMPLO TEORİLERİYLE YARATTIĞI BİR SENARYOYU HABER GİBİ SUNMUŞTUR.

“BU NASIL GAZETECİLİK” SORUSU TAM DA BU YÜZDEN GEREKLİDİR. ÇÜNKÜ BASİT BİR ARAŞTIRMAYLA ARAMA KAYITLARININ GMT'YE GÖRE TUTULDUĞU ÖĞRENİLEBİLİRDİ. BUNU YAPMAK KEYFİ DEĞİL, TEMEL BİR GAZETECİLİK REFLEKSİDİR.

OLAY GÜNÜ NTV İLK OLARAK İHA MUHABİRİ İSMAİL GÜNEŞ’İ ARAMIŞTIR. BU ARAMANIN SAATİ GMT’YE GÖRE 14.34, TÜRKİYE SAATİNE GÖRE 16.34’TÜR. YANİ KAZANIN OLDUĞU VARSAYILAN SAATTEN SONRADIR.

YİNE NTV, BBP GENEL BAŞKANI MUHSİN YAZICIOĞLU’NU GMT’YE GÖRE 14.36 TÜRKİYE SAATİNE GÖRE 16.36’DA ARAMIŞTIR. YİNE, KAZANIN OLDUĞU VARSAYILAN SAATTEN SONRADIR.

TARAF GAZETESİ’NİN “NTV KAZADAN ÖNCE ARADI” ŞEKLİNDEKİ AKIL DIŞI İDDİASININ, AYNI ZAMANDA GERÇEK DIŞI DA OLDUĞU BU TELEFON DÖKÜMLERİYLE ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

SAYGIYLA DUYURULUR.

NTV VE NTV ÇALIŞANLARI



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs