En Sıcak Konular

Akman, Dubai'ye gitmekten vazgeçti

23 Ekim 2009 12:27 tsi
Zahid Akman küs olduğu Hülya Alp ile Dubai'ye görev gezisine gitmekten vazgeçti.

RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, sözü kesildiği için tartıştığı ve küs olduğu üye Hülya Alp ile Dubai'ye görev gezisine bile gitmekten vazgeçti. Zahid Akman, İNTERNETHABER'in dün duyurduğu gezi ile ilgili haberin yayınlanmasından bir kaç saat önce başlayan RTÜK toplantısında Başkan Prof. Dr. Davut Dursun'a; "Ben bu geziye gitmeyeceğim" dedi.

Geziye gitmekten vazgeçtiğini dün akşam saatlerinde açıklayan Akman, günlerdir bu yolculuk için hazırlık yapıyordu. Akman Ankara'dan İstanbul'a, aktarmalı olarak dubai'ye gidecek Emirates Hava Yolları'nın 14 Kasım tarihli uçuşuna bilet organizasyonunu yaptırmıştı.

Ancak İNTERNETHABER'de Dubai yolculuğu ile ilgili haber yayınlandığı gün yapılan toplantıda geziye gitmekten vazgeçti.

KÜSLÜK GÖREVİ ENGELLEMEMELİ
Öte yandan geziye eşi ile birlikte katılacak Hülya Alp, İNTERNETHABER'e konuştu. Alp, "Sayın Akman geziye gitmeyeceğini Başkana aktardı. ben Sayın Zahid Akman'ın geziye gidip gitmeyeceği ile ilgilenmiyorum. Ancak bana verilen bir kamu görevini; kişisel bir olay nedeniyle iptal etmem" dedi. Alp, Akman ile küs olmalarının kamu görevini yerine getirmesine engel olmaması gerektiğini de söyledi.

GEZİ DEĞİL GÖREV
Alp, kendisiyle birlikte geziye gidecek eşinin tüm masraflarının eşi tarafından karşılanacağını, ayrıca Dubai'de önemli bir kamu görev iyerine getireceğini ve bunun bir 'gezi-tatil" gibi adlandırılması ve sunulmasının 'haksızlık' olduğunu da söyledi.

BİRBİRİMİZİ GÖRMEZDİK
Dubai'deki organizasyonunun büyük bir etkinlik olduğunu, ayrı ayrı salonlarda ayrı ayrı toplantılar yapılacağını, farklı toplantıların izlenebilmesi için iki üyenin orada bulunmasının yararlı olduğu için iki üyenin isminin bu geziye yazıldığını da belirtti. Üyelerin kendi kişisel programlarını yapacağını da kaydeden Alp, 'belki de hiç karşılaşmayabilirdik. Nadiren aynı salonda olurduk, muhtemelen. Bu bir tatil gezisi değil, görev gezisidir. Teknoloji geliştikçe yasal düzenlemeleri, içeriklerini güncelleyebilmek için bu tür gelişmeleri bilebilmek gerek. Bu RTÜK'ün görev alanıdır. bunları takip etmeye, izlemeye mecburuz. Bu görevden kaçmak mümkün değil. Gezi olarak algılanmasından rahatsızız. Ben kurul üyeleri arasında en az geziye giden kişiyim" diye konuştu.

 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs