müsade etmeyiz' | " /> müsade etmeyiz' | "/>

En Sıcak Konular

'Bir daha müsade etmeyiz'

23 Ekim 2009 11:03 tsi
'Bir daha müsade etmeyiz' İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'ye dönen PKK'lı grup ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bazı terör örgütü üyelerinin Habur sınır kapısında teslim olması sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili olarak, ''Bu tür görüntülerin tekrar sergilenmesini kimse aklından bile geçirmesin. Bu konuda asla müsaade ve müsamaha gösterilmesi düşünülemez'' dedi.

Atalay, İçişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında ''demokratik açılım süreci'' ve bazı terör örgütü üyelerinin teslim olmaları sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet savcılarının, yasal işlemler için terör örgütü üyelerinin teslim oldukları Habur sınır kapısına güvenlik gerekçesiyle gittiklerini belirten Atalay, daha korunmalı bir yerde özel olarak düzenlenen bir ortamda işlemlerin yapılmasının temin edildiğini söyledi.

Terör örgütü üyelerinin ön işlemleri güvenlik birimlerince yapıldıktan sonra işlemlerin tamamen yargının denetiminde yürütüldüğünü ifade eden Atalay, ''Başka türlüsü düşünülemez de'' dedi.

Muhalefetin süreç içindeki tutumunu eleştiren Atalay, muhalefet partileriyle konuyu paylaşmanın zorluğunu vatandaşların da bildiğini söyledi.

Hükümetin akan kanın durması, yeni şehitler verilmemesi ve yeni acılar yaşanmaması için çalıştığını vurgulayan Atalay, ''Birileri 'bu sorunlar çözülmesin, hele hele AK Parti eliyle hiç çözülmesin, terör varsın devam etsin' diyorlarsa desinler. Biz yolumuza devam edeceğiz. Biz kararlıyız ve burada da güvencemiz milletimizdir, milletimizin desteğidir'' diye konuştu.

-''SÜRECİ SABOTE ETMEK Mİ İSTİYORLAR''

Süreçte DTP'nin tutumuna ilişkin görüşlerini de açıklayan Atalay, şöyle konuştu:

''Süreci siyasi bir gösteriye dönüştürerek asla kabul edemeyeceğimiz görüntüler sergileyen DTP de büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir. Gerçi şimdi kendileri de iki gündür yanlış yaptıklarını beyan ediyorlar. Ama yanlış yapmışlardır. Bunların yapılmaması için biz elimizden gelen çabayı gösterdik. Yanlış yapılmasın, bunlar yapılmasın. Biz pek çok şeyi göze alıyoruz. Sabrımızı sonuna kadar zorluyoruz. Fedakarlıklar yapıyoruz. 'Bu süreci tıkamayın, sabote etmeyin' diye elimizden gelen gayreti gösterdik, görüşmeler yaptık, anlattık ama bu sorumsuzluk örneği gösterilmiştir.

Acaba bunlar da davranışlarıyla, hükümet olarak büyük bir gayret ve iyi niyetle yürüttüğümüz bu süreci sabote etmek mi istiyorlar? Başka türlü anlamak da mümkün değil. Hepimizi rahatsız eden bu görüntülerin kabul edilmesi, onaylanması mümkün değildir.

Bu tür görüntülerin tekrar sergilenmesini kimse aklından bile geçirmesin. Bu konuda asla müsaade ve müsamaha gösterilmesi düşünülemez. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Herkes kanunların öngördüğü usul ve esaslara uymak zorundadır. Bu konuda kimsenin ayrıcalığı bulunmamaktadır. Çağrılarımıza uyarak evlerine dönmeye karar verenler, bu kurallara uymak zorunda olduklarını bilerek gelmelidirler. Çok hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde herkesi ve her kesimi bir kez daha sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.''



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs