En Sıcak Konular

Hem sanık hem tanık

23 Ekim 2009 10:35 tsi
Ergenekon'a bakan mahkeme, itiraflarıyla Danıştay davasının Yargıtay'da bozulmasında etkili olan Osman Yıldırım'ın hem sanık hem de tanık olabileceğine hükmetti.

Ergenekon davasına bakan, 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ifadeleriyle Danıştay davasının seyrini değiştiren Osman Yıldırım'ın, gizli tanık olabileceğine karar verdi. Dünkü duruşmada, savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanık Yıldırım'ın sanık ya da tanık olup olmadığına ilişkin mahkemenin karar vermesine yönelik yapılan taleplerle ilgili görüşünü açıkladı.


SAVCI: YARGITAY OLUR DİYOR

Pekgüzel, avukatların, gizli tanığın kimliğini ortaya çıkartmak, deşifre etmek yoluna girdiklerini belirterek, bunun hukuken doğru olmadığını söyledi. “Aynı kişinin hem sanık hem gizli tanık olarak ifade verdiği davalar da Yargıtay'da onanmıştır' diyen Pekgüzel talebin reddini istedi. Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün söz alan avukat Zeynep Küçük de 'Osman Yıldırım sanık sandalyesine oturtulduğu için mahkemede tanık olarak dinlenemeyeceğini' ileri sürdü.

AVUKAT KÜÇÜK'TEN İTİRAZ

Avukat Vural Ergül de "Gizli tanık üzerinden yargının ahlaksızlaştırılmasına engel olun' dedi. Mahkeme Başkanı'nın ara verdiği sırada, salondan çıkarılmakta olan Osman Yıldırım, avukat Vural Ergül'e hitaben 'Kelleni alırım ulan...' diye bağırdı. Verilen aranın ardından kararı açıklayan Mahkeme Heyeti, 'Tutuklu sanık Osman Yıldırım'ın tanık olarak mı, sanık olarak mı, dinleneceğinin belirlenmesi yönündeki talebi, "Yasada sanık olan kişilerin tanık olarak dinlenmesine aykırı bir düzenleme olmadığı' gerekçesiyle reddetti.


Encümen-i Daniş açılımları konuştu

Ergenekon soruşturmasıyla adını duyuran Encümen-i Daniş toplantıları, yaklaşık 5 aylık aranın ardından tekrar başladı. Moda Deniz Kulübü'ndeki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda demokratik açılım ve Ermenistan'la ilişkilerin konuşulduğu açıklandı. Eski TBMM Başkanı ve Encümen-i Daniş Başkanı Necmettin Karaduman, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Demokratik açılım üzerinde durduklarını belirten Karaduman, "İlke olarak bu konuda öne sürülecek fikirlerin görüşülmesinin, tartışılmasının faydalı olabileceği kanaatini taşıyoruz" diye konuştu. Toplantıda, üzerinde durulan ikinci önemli konunun; Ermenistan'la ilişkiler olduğunu açıklayan Karaduman, şunları söyledi: "Burada en hassas nokta; Karabağ sorunudur. Bu sorun, bir çözüme kavuşmadan sınırların açılması eğer tahakkuk ederse düşünüyoruz ki bu, memleketimize bir hayli sıkıntı olur."




Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,581 µs