En Sıcak Konular

Hem öyle, hem böyle...

22 Ekim 2009 22:30 tsi
Hem öyle, hem böyle... 'Sayın' veya 'önder' diye hitap ettikleri Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye geldiler. Serbest bırakıldılar. Alakasız gibi görünüyor ama, Diyarbakır'da bir mahkemenin verdiği öyle bir karar var ki...

Siirt’te terör örgütü elebaşı Öcalan’ın resminin bulunduğu Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat gazetesini havaya kaldırdığı gerekçesiyle yargılanan gazete dağıtıcısı Mehmet Altay, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mehmet Altay ile DTP’nin seçim bürosu açılışında terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını açtığı gerekçesiyle yargılanan Fehime Ete’nin katılmadığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıkların avukatı Şakir Demir hazır bulundu.

İddia makamı, hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu.

Mütalaada, 29 Mart yerel seçimlerinde DTP’nin Siirt seçim irtibat bürosunun açılışı esnasında bir grubun, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar attığı belirtildi.

Sanık Altay’ın slogan atan grup ile birlikte hareket ettiği ifade edilen mütalaada, "PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu Azadiya Welat gazetesini her iki eliyle tutarak havaya kaldırdığı, böylece üzerine atılı suçu işlediği belirlenmiştir" denildi.

Diğer sanık Fehime Ete’nin de aynı açılışta terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını yanında bulunan kız çocuğuna verdiği ve bu bez parçalarını kendisinin de arada bir açtığı ifade edildi.

-"MÜVEKKİLİM O GAZETENİN DAĞITIMCISI"-
Sanıkların avukatı Şakir Demir, müvekkili Mehmet Altay’ın söz konusu gazetenin dağıtıcısı olduğunu savunarak, "İki müvekkilimin de suç işleme kastı yoktur. Suçun yasal unsurlarının oluşmadığını düşünüyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuksuz yargılanan sanıkları, Terörle Mücadele Kanunu’nun "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 10’ar ay hapis cezasına çarptırdı.

miliyet



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs