En Sıcak Konular

'Karşılama' şovuna tepkiler sürüyor

22 Ekim 2009 19:19 tsi
Mahmur ve Kandil Dağı'ndan inen PKK'lıların, karşılanma şekli, ölen asker ailelerini üzdü...

Demokratik açılım süreci kapsamında Mahmur ve Kandil Dağı'ndan inen PKK'lıların, karşılanma şekli, ölen asker ailerini üzdü. Bazı illerde çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin yakınları ve gaziler, devletten aldıkları madalyaları geri vermek isterken Sivas'ta da PKK'lıların geliş şekline şekline tepki gösterildi.

Basın açıklaması yapan Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hızal, akan kanın bir an önce dinmesini istediklerini söyledi. Türkiye'nin 30 yıldır teröre şehit verdiğini hatırlatan Hızal, demokratik açılım projesine destek vereceklerini daha önce açıkladıklarını, ancak PKK'lıların karşılanma şeklinin şehit aileleri ve gazileri olarak kendilerini yaraladığını ifade etti.

Basın toplantısını, terör kurbanlarının özel eşyalarının sergilendiği dernek binası içindeki müzede yapan Hızal, "Dünkü tabloya baktığımızda bu bizleri gerçekten derinden yaraladı. Devletin organları, bu insanları daha farklı bir yöntemle teslim alabilirdi. Bunların teslim olacakları günün belirlenmesi bir yanlıştı. Ayrıca gelen teröristlerin hiç olaya katılmadıkları söyleniyor. Bu da çok gerçekçi değil. Diğer yandan hakim ve savcılarımızın orada mahkeme oluşturması da bizleri yaraladı." diye konuştu.

Demokratik açılım sürecini birilerinin siyasi rant haline getirdiğini belirten Hızal, "Bu süreci baltalamak isteyen bazı siyasi parti ve kurumlar, bundan nemalanmak istiyor." dedi. Madalyalarını geri vermek isteyen şehit yakını ve gazilerin protestosunun sorulması üzerine de Mustafa Hızal, bu tür yaklaşımların manidar olmadığını söyledi. O insanların yakınlarını kaybettiğini belirten Hızal, "Tamamı içinden gelen duyguları yansıtmıştır. Çok kolay değildir. Bu konuda onlara da hak vermek gerekir." şeklinde konuştu. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Dernek Başkanı Mustafa Hızal, sağ duyu çağrısında bulundu. Hızal, "Hükümetimizin ve halkımızın sağ duyulu olmasını gerektiren şu günlerde akli selim hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

timeturk



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,887 µs