En Sıcak Konular

DTP'ye göre bu kadar şov normal

22 Ekim 2009 14:40 tsi
DTP'ye göre bu kadar şov normal Dağdan inenlere karşılama töreni eleştiriliyor. DTP ise ‘bu kadarı da olur” diyerek töreni savundu.

Kandil dağından inen PKK’lılar için yapılan karşılama törenleri şov olarak nitelendirilerek, sert eleştirilere neden oldu. Bu eleştirilere “Hoş değil. Tasvip etmiyorum. Bunlar provakatif görüntüler” sözleriyle Cumhurbaşkanı Gül de katıldı. Ancak önümüzdeki günlerde Avrupa’dan gelecek ve İstanbul Atatürk havalimanında PKK’lıları görkemli bir törenle karşılamaya hazırlanan DTP ise geri adım atmıyor. Gösterilerin ‘birazcık abartıldığı’nı savunan DTP’liler; "Bu kadarı olur” diyorlar.

ÜRKMEK YERİNE SEVİNELİM

DTP Milletvekili Sırrı Sakık, karşılama törenlerini yıllardır çocuklarından ayrı kalanların sevinci olarak nitelendirerek şöyle savundu:

“Masumane bir şeydir. Belki biraz abartı olabilir. DTP’nin şova dönüştürmesi gibi bir şey yok. Bu insanlar çocuklarını bekliyor, bağırlarına basıyor. Çocuklarını dağa gönderen değil dağdan inmesine sevinenlerin görüntüsü bu. Bahçeli, Baykal, Erdoğan veya Gül kendi çocuklarından 10 gün ayrılsa gördüklerinde nasıl özlemle bağırlarına basacaklarını düşünüp biraz empati yapsınlar. Kraşılama törenlerine katılanların hepsinde bir acı yaşanmışlıklar var. Bu bir zafer veya yenilgi değil. Herkesin barışa büyük özlemi var. Bundan ürkmenin anlamı yok, ürkmek yerine sevinmek lazım.”

ŞOV DEĞİL BARIŞ ÖZLEMİ

Avrupa’dan gelecek PKK’lıları İstanbul’da benzer bir törenle karşılama hazırlığı yapan DTP İl Başkanı Mustafa Avcı da karşılama törenini savundu. “Şov olarak nitelendirilen görüntüler halkın barışa olan özlemi” diyen Avcı şunları söyledi:

“30 yıldır gergin bir atmosfer var. İnsanlar şimdi ışık, umut görüyorlar. Bu kadarı olur. Bu toplum bu gergin atmosferden çıkarma çabasındayız. Bu sevinç ve coşku, gerginlikler bitecek umudu. Bu umuttan niye korkuyoruz.”

internet haber



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs