En Sıcak Konular

Ahmet Türk'ün kimyasını kim değiştirdi?

22 Ekim 2009 13:08 tsi
Ahmet Türk'ün kimyasını kim değiştirdi? Türk burada sembol. Bu soru daha 'genel'! iyibilgi Ankara

DTP’yi kast ediyor o genellik elbette. Ama konuya şöyle girmek daha iyi olabilir: demek, Cumhurbaşkanı Gül’ün ve zımni olarak hükümetin söylediği gibi, “Bölgesel ve küresel konjonktür uygun”muş ama DTP’nin konjonktürü uygun değilmiş!

Gerçek bu. Yoksa DTP’nin “boş bulunup”, Kandil ve Mahmur’dan gelerek Türkiye’de teslim olan 34 kişiyle ilgili o gün takındıkları tutum açıklanamaz! Bu bilerek yapıldı, organizeydi ve kendilerine göre amaçları vardı.

Bunları niye söylüyoruz? Şundan: Bugün Ahmet Türk başta Hürriyet'in manşetinde olmak üzere daha “çeki düzen verilmiş” açıklamalar yaptı,

Şöyle ki: “Türkiye kamuoyunda oluşan tepkileri önemsemezsek, sürecin önünü tıkarız. Omuzlarımızdaki yük ağır ama başarabiliriz. Sürecin barışçıl bir sürece evrilmesi noktasında, başta hükümetle bir diyalog oluşturmalıyız. En önemlisi de Türkiye halkıyla empati yapmalıyız.”

Gözyaşlarınızı silmek için mendillerinizi biraz daha saklayın: “Omuzlarımızdaki yükü, demokratik ortamı sağlayacak bir sorumluluk duygusuyla taşımak zorundayız. Bunu başarmalıyız. ABD Başkanı Obama’nın dediği gibi ‘başarabiliriz’. Yeter ki, duygularımızın yerine aklımızı kullanalım. Türkiye halkını ikna etmeliyiz. Türkiye halkı kaygılanmasın.”

Türk halkının kaygılanıp kaygılanmadığını veya hangi duygulara sahip olduğunu bilmiyoruz ama şurası gerçek ki, DTP’nin kulağını biri fena halde çekmiş!

Çünkü Türk’ün teslim günü yaptığı konuşmadan hemen sonra İçişleri Bakanı kendisini arayarak, konuşmanın iyi olmadığını, katkı yapmadığını zaten ikaz etmişti. Ama “o görüntüler” devam etti.

Hatta dün Başbakan da yaşananlardan hazzetmediğini gösteren bir çok cümle kurdu. Ve nihayet bugün bizzat Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

“Görüntüler hoş değil. Tasvip etmiyorum. Bunlar provokatif görüntülerdir. Bir yandan kan dursun diye uğraşılırken, bunun değerini anlamayıp, bu tip gösterilerde bulunmayı tasvip etmek mümkün değildir. Bu bakımdan da herkesin şöyle bir kendine gelmesini ve yapılan bu büyük işler karşısında ölçüsüz davranışlardan kaçınmasın tavsiye ediyorum.”

Ama DTP durmuyor. O halde DTP liderine bunları söyleten kim? Gerçekten bir ikaz geldiyse, Türk’ü bir anda kimyasını değiştirecek kadar dönüştüren uyarı nereden geldi?

Bunu bilmek şimdilik imkansız. Ama belki konuşmasının içindeki adreslere bakılabilir!www.iyibilgi.com



Bu haber 2,367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs