Herkes kendine gelsin | " /> Herkes kendine gelsin | "/>

En Sıcak Konular

Gül: Herkes kendine gelsin

22 Ekim 2009 12:31 tsi
Gül: Herkes kendine gelsin DTP'nin serbest bırakılan 34 PKK'lıyla yaptığı şova Cumhurbaşkanı Gül de isyan etti. Gül yaşanan görüntüleri provokasyon olarak nitelendirdi...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dağdan inen PKK’lılara ilişkin Habur sınır kapısında yaşananları, “hoş olmayan görüntüler” olarak niteledi. Gül, “Tasvip etmek mümkün değil. Bu tür işler karşısında ölçüsüz davranışlardan kaçınılmasını da burada açıkça tavsiye ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, Nazarbayev’le görüşmesinin ardından, yapılan ortak basın açıklamasında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dağdan inen PKK’lılara ilişkin Habur sınır kapısında yaşanan görüntüleri eleştirdi. “Görüntüler hoş görüntüler değil” diye konuşan Gül, “Tasvip etmiyorum. Bunlar provokatif görüntülerdir. Bir yandan kan dursun diye uğraşılırken, bunun değerini anlamayıp, bu tip gösterilerde bulunmayı tasvip etmek mümkün değildir” dedi. Gül tepkisine şöyle devam etti:

“Bu tür işler karşısında ölçüsüz davranışlardan kaçınılmasını da burada açıkça tavsiye ediyorum. Bir sürü acılar çekilirken bu acılar bitsin ve Türkiye bütün enerjisini ülkesinin kalkınmasına, bölgeleri arasındaki gelir dağılımları, gelir dağılımdaki dengesizlikle gitsin ve enerjisini bütün bunlara harcasın diye uğraşırken ve iyi niyetini gösterirken, sanki bunlar kesilsin dercesine bir davranış içinde bulunmayı yakıştıramıyorum.”

-KAFKASLARDA İŞBİRLİĞİ SAĞLANMALI-

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan’la olan gerilime ilişkin ise, Kafkaslarda huzuru, güvenliği ve işbirliğini çok önemsediklerinin altını çizdi ve Türk-Ermenistan ilişkiler normalleşmesi gerektiğini vurguladı. Gül, Kafkaslarda istikrarın sağlandığı taktirde kan ve gözyaşının biteceğini ve işbirliğinin sağlanacağını savunarak, şöyle dedi:
“Bunu zaten herkes takip ediyor. Kafkaslarda başka sorunlar da var. Ermenistan, Azerbaycan arasındaki ilişkiler, Gürcistan meseleleri... Çalışmalar zaten bu yöndedir Azerbaycan tabi ki Türkiye’nin kardeş ülkesidir. Bizler tek milletiz. Türk dünyası içinde farklı farklı devletler var. Bunlardan biri Türkiye biri de Azerbaycan’dır. Her yerde dayanışmamızı göstermişizdir.

Bu, sadece Devlet Başkanları değil halktan halka olan gerçektir. Bu çerçeve içerisinde yanlış anlamalara kaçılmamalıdır. Bu zor dönemlerden geçilirken duygusallıklar oluyor, yanlış anlamalar oluyor. Sayın Aliyev ile uzun bir telefon görüşmesi yaptım. Bu konuları detaylı şekilde ele aldık. Birbirimize olan güven teyit edildi. Bugünde Dışişleri Bakanımız da görüşecek. Kendisine bilgi aktaracak. Geçtiğimiz haftalarda Nahcivan’daydık. Nazarbayev de oradaydı. Konuları, hem çok taraflı olarak hem de tek taraflı görüştük. Herkesi bu konuda dikkatli olamaya çağırıyoruz. Çeşitli sebeplerden dolayı bilerek ya da bilmeyerek, kasıtlı bir şeklide kardeşliğimiz zedelemek isteyenler olabilir. Bulara dikkat edilmelidir.”

 



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs