En Sıcak Konular

Cem Uzan için Ankara'ya kritik ziyaret

22 Ekim 2009 11:06 tsi
Fransa'dan sığınma talebi isteyen ve hakkında arama kararı çıkartılan Uzan için Fransa'dan Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleşecek.

Kaçtığı Fransa’dan “sığınma" talebinde bulunan ve “difüzyon" ile tüm dünyada aranan Genç Parti lideri Cem Uzan’ın Türkiye’ye iade sürecine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Fransa Adli Polis Daire Başkanı ve Yardımcısı Interpol’un aradığı Cem Uzan için Ankara’ya geliyor.
TALEP FRANSA’DAN GELDİ

Fransa Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen talep üzerine ziyaret programa alındı. Adli Polis Daire Başkanı Christian Cothion ile Yardımcısı Bernard Petit, 22-25 Ekim tarihleri arasında Ankara’da önemli temaslarda bulunacak. İst düzey Fransız polis şefleri Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapacakları ziyarette Cem Uzan hakkında “difüzyonî kararı çıkartan Interpol Daire Başkanı Doç.Dr. Süleyman Işıldar ile bir araya gelecek.

İADESİ İSTENECEK

Cothion ile Petit, Uzan hakkında ıstanbul 8.7. ve 4. Ağır Ceza Mahkemeleri’nin gıyabi tutuklama kararı çıkartmasına neden olan mali operasyonları koordine eden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi’nde de görüşmeler yapacak. Fransız polis şefleri daha sonra ıstihbarat, Terörle Mücadele ile Yabancılar Hudut ve ıltica Dairesi Başkanlığı kurmayları ile temaslarda bulunacak.

Türk ınterpolü, Fransa’daki adli soruşturmaları yürüten Daire Başkanı Christian Cothion ile Yardımcısı Bernard Petit’ten Cem Uzan’ın Türkiye’ye iade edilmesine destek vermelerini isteyecek.

Interpol Genel Sekreterliği’nin Uzan hakkında “difüzyonî kararı çıkartmasından sonraya denk gelen kritik ziyarette, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele, Fransa ile imzalanan “iç güvenlikî anlaşması da ele alınacak.

FRANSA GENEL MİDİRİ GELıYOR

Fransız polis şefleri gelecek ay Türkiye’ye ilk kez gelmesi beklenen Fransa Emniyet Genel Müdürü’nün Ankara’ya yapacağı “önemliî ziyaretine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüş alış-verişinde bulunacak. Önümüzdeki ay ziyaret gerçekleşirse ilk kez Fransa Emniyet Genel Müdürü Türkiye’ye gelmiş olacak. Cem Uzan’ın iadesine ilişkin “nihaiî kararın da Fransa Emniyet Genel Müdürü’nün Ankara’ya yapacağı ziyarette alınacağı değerlendirildi. Fransız Genel Müdür’ün ıçişleri Bakanı Beşir Atalay, Müsteşar Osman Güneş ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Fransa Emniyet Genel Müdürü’nün ziyaretinde sadece Cem Uzan’ın iadesi konuşulmayacak. Görüşmelerde Türkiye’nin “Kırmızı Bültenî ile aradığı PKK ve DHKP-C üyelerinin de ülkemize iadesi ele alınacak. Yetkililer Fransa yönetiminin ülkemizin “Kırmızı Bültenîle aradığı terör suçlularını uzun süredir Türkiye’ye iade etmediğini belirterek, “Bu ziyaretten sonra Fransa’nın bu yöndeki politikasının değişmesini umut ediyoruzî yorumunu yaptı.

SON GİN BALIK AVLAYACAKLAR

Ankara’da önemli görüşmeler yapacak olan Cothion ve Petit, Türkiye ziyaretinin son gününü “balık avlamayaî ayırdı. 22-23 Ekim’de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir dizi temaslarda bulunacak Fransız polis şefleri 24 Ekim’de Zonguldak’a giderek av yapacak. Bir gecede Zonguldak’ta misafir edilecek olan Cothion ve Petit 25 Ekim günü Esenboğa Havalimanı’ndan Paris’e uçacak.

LÜKS REZİDANSTA KALIYOR

TMSF’nin yaptığı başvuru üzerine ıstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi ımar Bankası’nı zarara uğratmak suçundan Cem Uzan hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Türk Interpolü’nün girişimi sonucu Interpol Genel Sekreterliği de Uzan’la ilgili “difüzyonî kararı çıkarttı. Difüzyon daha sonra “Kırmızı Bülteneî dönüşecek. ıstanbul 7 ve 4. Ağır Ceza Mahkemeleri de önceki gün Uzan için gıyabi tutuklama kararı çıkardı. 7.Ağır Ceza Mahkemesi, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, evrakta sahtecilik ve rüşvetî suçundan 4. Ağır Ceza Mahkemesi’de “hileli iflasî suçundan yargılanan uzan hakkında gıyabi tutuklama kararı vermişti.

Interpol tarafından 186 ülkede aranan ve Türkiye’de hakkında tutuklama kararı bulunan Cem Uzan ise Fransa’dan “sığınmaî talebinde bulundu. Uzan, Paris’te günlük fiyatı 4 bin Euro olan La Rezerve Paris adlı rezidansta kalırken görüntülenmişti. Eyfel Kulesi manzaralı lüks rezidansta kalan Uzan çoğu Fransız 10 kişi tarafından korunuyor.



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,766 µs