En Sıcak Konular

Tebligat yapıldı; işte yıkılacak binalar

22 Ekim 2009 08:40 tsi
Ayamama Deresi üzerindeki riskli yapıların yıkımı başlıyor. Belediye, tespit ettiği 108 yapının sahiplerine yıkım tebligatlarını gönderdi.

Firmalar bu yapıları 15 gün içinde yıkmazsa belediye ekipleri devreye girecek.Yıkım bedeli de bina sahiplerinden alınacak.

İstanbul'da sel felaketinin yaşandığı Ayamama Deresi üzerindeki 40 firmaya ait 108 yapı için yıkım tebligatı gönderildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sel sonrası dere üzerindeki kaçak yapıları tek tek tespit etmişti. Başbakan Tayyip Recep Erdoğan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptıkları açıklamalarda, bu yapıların mutlaka yıkılacağını belirtmişti. Belediye zabıta ekipleri dere üzerinde kulübe, antrepo, otopark ve betonarme gibi 53 kaçak yapısı bulunan 25 firmaya gerekli tebligatları iletti. Bu hafta sonuna kadar gönderilecek tebligatlarla birlikte derede tespit edilen imara aykırı 108 yapının yıkımına başlanacak. Tebligatlarda yıkım için 15 gün süre verildi. Aksi halde binaları İBB yıkacak ve bedeli bina sahiplerinden tahsil edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü, bir firmaya yapılan tebellüğ ilmühaberinde Ayamama Deresi istikametinde kalan 1 adet halı sahanın bir kısmı, 2 adet depo, 1 adet oto yıkıma ve diğer işgallerin tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içerisinden yıkılarak kaldırılmasını istedi. Ekiplerin diğer bir firmaya gönderdiği yazıda ise Ayamama istikametinde Basın Ekspres yolunda dere işgalinde bulunan betonarme yapının yaklaşık 50 metrekarelik kısmının tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde yıkılması gerektiği kaydedildi.

İşte yıkım tebligatı gönderilen Ayamama üzerindeki firmalar

Ayamama Deresi'nin 42 km uzunluğundaki 8 kolu bulunuyor. Dere, Başakşehir'den itibaren sırası ile Bağcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler'den geçerek Bakırköy sınırları içerisinden Marmara Denizi'ne bağlanıyor. Derenin 8,5 kilometresi TEM ile E-5 Karayolu arasında kalıyor. Yapılaşmanın yüzde 61'i TEM ile E-5 Karayolu arasında, yüzde 39'u ise TEM'in kuzeyinde yer alıyor. Bu yol üzerindeki; kısmen, tamamen, tamamen yeşil alana, kısmen yeşil alana işgalli ve duvar işgalleri olan kuruluşlar şöyle: Mars Nakliyat, Sağlık Transport, Gür Transport, Ceynak AŞ, Enco İnşaat, Holiday Inn, Interglobal-Cargotürk, Yurtiçi Kargo, Evkur, Intergum Gıda San, Kamer TIR Parkı, Betinoks Çelik, EAE Elektrik, İnan Makine, Mas Büro Mobilyaları, Emek İş B Blok, Confeti, Aydın Tekstil, İstanbul Mensucat, Kadifeteks, Galvanoteknik, Çobançeşme Fidanlık, Arslan Ulus Nakliyat, İmaj Matbaacılık, Havaş, Kiralama Depo Ofis, Sedef TIR Garajı, Osnak TIR Garajı, Mrgatrans TIR Garajı, Deva Holding, İş Bankası, Sabri Özel, Sancak Spor Tesisleri, Vakıfbank, Ulubaşlar, Orta Anadolu Otomotiv, Karaca Züccaciye, Sancaklar Petrol Ürünleri Pazarlama.

zaman



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs