Sabote etmesinler | " /> Sabote etmesinler | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Atalay: Sabote etmesinler

21 Ekim 2009 23:10 tsi
Bakan Atalay: Sabote etmesinler İçişleri Bakanı Beşir Atalay, teslim olan terörist gruba yönelik DTP tarafından düzenlenen törenlere sert çıktı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kanal 24'de takıldığı canlı yayında Kandil'den gelerek teslim olan 34 kişilik gruba yönelik DTP'lilerce sürdürülen programa karşı çıktı.

Bakan Atalay hükümetin yürüttüğü demokratik açılım çerçevisinde terörist grupların geri dönüşünün başladığını belirterek DTP'lileri var olan süreci sabote etmekle suçladı. Atalay bu sürecin devam etmesi için sağduyaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye'de demokrasinin sonuna kadar gelişmesi için çaba harcandığını, terörist unsurların ellerindeki kozların alınması yönünde gayret gösterildiğini anlatan Atalay, Kasım ve Aralık aylarında eve dönüşün daha da yoğun olacağını anlattı. Atalay, eve dönüşü kabul etmeyen ve eylemlerine devam edenlerin bundan sonraki yaşama şartlarının daha da zor olacağını söyledi.

Bakan Atalay Güneydoğu'ya yaptığı gezi sırasında bölge vatandaşlarının boynuna sarıldığını kendi dilleri ile bu işi bitirin dediğini bu sözler üzerine herkesin gözlerinin dolduğunu dile getirdi. Atalay, "Bizim medeniyetimiz şefkat medeniyetidir. Biz bunu bitireceğiz İnşallah. Bizim insanımız zorlaya zorlaya bölünmüş. İnsanımıza en küçük bir şefkat gösterildiğinde bu birleşme yine sağlanacaktır." dedi.

DTP'LİLERİN DAĞDAN İNENLERE YÖNELİK TAVIRLARI

"Bu süreçte bazı hatalar olabilir, bazı hoş olmayan görüntüler olabilir. Bugün Diyarbakır'daki görüntüyü istemiyoruz. Bu görüntü süreci hızlandırıcak görüntü değildir." diyen Atalay, süreci hızlandıracak başka güzel görüntülerin de olacağını belirtti. Atalay, yaptıkları işlerin kolay olmadığını ve çok özen istediğini belirterek bu konuyla ilgili kapıları zorlayarak girdiklerini buna rağmen haklarında suçlamalar olduğunu söyledi. Atalay "Hükümet olarak bu ülkenin hayrına çalışıyoruz. Türkiye'de gerginliğe değil istikrara uyuma ihtiyacımız var. Herkes söylediği sözlerin ne anlama geldiğini hissediyordur." dedi. 

Bakan Atalay, CHP lideri Baykal'ın Başbakan'a yazdığı mektubu gördüğü an çok üzüldüğünü belirterek" Meclis çok önemli, bunun zemini millet bunun yeri de Milletvekilleridir. Bunun için büyük bir mutabakat lazım bunu da sağlayacak olan tüm partilerin milletvekilleridir. Bu odağı kaybetmemek lazımdır." dedi. Atalay, parlamentoya verdikleri öneme binaen yaptıkları tüm çalışmaları milletvekilleri ve partilerle paylaşacaklarını açıkladı.

TERÖRİSTLERİN YARGILANDIĞI KANUN MADDESİ

Demokratik açılım süreci içinde yeni bir yasal düzenleme yapılmadığını anlatan Atalay, TCK'nın 221. maddesi bu konuda önemli bir işlev gördüğünü belirterek "Bizim için eve dönüş önemli. Güvenlik tedbirleri alındı. Bütün bakanlıklar gerekli tedbirleri aldı. Bölgede sorumlu olan Diyarbakır Savcılığı yetkilidir. Yetkisi gereği gelenleri Diyarbakır'a da getirebilirdi orada da bu sorgulamayı yapabilirdi. Savcılar sınıra gönderildi. Adalet Bakanlığı orada küçük bir mahkeme oluşturdu. Oraya başka kimse girmedi. Başka yerde olay nasıl cerayan ediyorsa sınır kapısında da bu olay öyle cerayan etmiştir." dedi. Savcılık yargılamanın Diyarbakır'da yapılması durumunda sakıncalar çıkancağı düşüncesi ile yargılamayı yerinde yapmaya karar vermiştir.

TÜRKİYE'NİN KENDİSİNE OLAN ÖZGÜVENİ

Atalay kısa vadede yapılacak şeyler olduğunu bu konuda valilerin gerekli çalışmaları başlattığını anlattı. Atalay, Türkiye'nin kendine olan özgüveni içinde sorunları çözmeye yönelik tartışmalar yaptığını bunun çok önemli olduğunu söyledi. Atalay, Anayasa'nın mutlaka değişmesi gerektiğini, bu anayasa ile ne kadar düzenleme yapılırsa yapılsın sonuca ulaşılamayacağını dile getirdi.  Atalay, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özgürlükleri hiçbirşeye heba etmeyeceklerini de açıkladı.

Atalay, demokratik açılımla ilgili toplantıya katılan gazetecilere yönelik soruşturma kararının kendisine göre sadece bilgi almaktan ibaret olduğunu dile getirdi. Bakan Atalay, demokratik açılımla ilgili basının büyük desteğini gördüklerini ve bu konuda desteğin devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

CEYLAN'IN ÖLÜM NEDENİ

Bakan Atalay Ceylan'ın ölümü olayını çok yakından takip ettiğini havan mermisi iddialarının gerçeği yansıtmadığını çok önceden kalan bir maddenin patlaması sonucu bu olayın yaşandığını dile getirdi. Atalay, Bursaspor maçında yaşanan olayın bir benzerine müsamaha etmeyeceklerini de sözlerini ekledi.

GÜNEYDOĞU HALKI NE İSTİYOR

Bakan Atalay, siyasette en sevdiği anın vatandaşla buluştuğu, vatandaşın art niyetsiz ona yaklaşması olduğunu belirterek Başbakan Erdoğan'ın vatandaşla buluşmasının bu açıdan çok önemli olduğunu dile getirdi. Atalay, bölgedeki vatandaşın korkusuz evine gitmek istediğini, çoccuğunu rahatlıkla okula göndermek istediğini, esnafının dükkanını kapatmayacak bir ortamın oluşmasını istediğini bölgede tam bir güvenliğinsağlanmasından yana olduklarını anlattı. Atalay hükümetin GAP ve DAP eylem planının hiçbir kesintiye uğramadan sürdüğünü ve bu iki büyük projenin zamanında biteceğini projelerin tam olarak devreye girmesiyle bölgenin çok büyük bir potansiyele ulaşacağını açıkladı.

haber7



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs