En Sıcak Konular

Domuz gribi Yavru Vatan'da...

21 Ekim 2009 22:50 tsi
KKTC'nin Girne kentindeki Oğuz Veli Ortaokulu'nda bir öğrencide domuz gribine rastlandığı iddiaları üzerine, tedbir amaçlı olarak eğitime bir gün ara verildi.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, yaptığı açıklamada, başlatılan çalışmaların en üst seviyede devam ettiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Bakanlığa bağlı tüm ilgili müdürlüklerin alarma geçirilerek bu konuda gerekli hassasiyetin gösterildiğini kaydeden Bakan Dürüst, halka paniğe kapılmamaları çağrısında bulundu.

Okullarda ciddi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Dürüst, ''Öyle bir şüphemiz olsaydı okulları tatil etmekten çekinmezdik. Zaten Oğuz Veli Ortaokulu'nda da öğrencilere verdiğimiz değerden dolayı tedbir amaçlı eğitime bir gün ara verdik'' dedi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında koordineli ve istişareli bir çalışmanın devam ettiğini belirten Dürüst, şöyle devam etti:

''Halkımız, bu konuda paniğe kapılmadan, sağduyulu bir yaklaşımla Milli Eğitim Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına ve en önemlisi Hükümetine güvenmelidir. Gerekli tedbirler en üst seviyede alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir.

Bakanlığımız ve hükümetimizin hassas çalışması ile bu vakayı genişletmeden, ivedi bir şekilde engelleyeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Halkımız, bize ve hükümetine güvenmeye devam ederek panik havasına girmemelidir.''

Bu arada, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de domuz gribi adıyla bilinen H1N1 virüsü şüphesiyle şikayette bulunan 47 kişiden 5'inden, H1N1 virüsü olup olmadığının tespiti için numune alınarak, Türkiye'ye tahlile gönderildiğini açıkladı.

Kaşif, okulların tatil edilmesi konusunda ise vaka sayısının söz konusu okuldaki öğrenci sayısının yüzde onunu bulmaması nedeniyle bu aşamada bunun gerekmediğini söyledi.
 
zaman



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs