En Sıcak Konular

Şener: Açılımda tahriklerden kaçınılmalı

21 Ekim 2009 22:35 tsi
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener '''Bu ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı var, ihtiyatlı olunmalı, tahriklerden kaçınılmalı' dedi.

Şener, ''Demokratik Açılım''la ilgili olarak, ''Bu ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı vardır, dostluğa kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bunun gerekleri neyse herkesin ona göre davranması, ihtiyatlı olması, tahriklerden kaçınması bir vatanperverlik görevidir'' dedi.

Minyatür Sanatçısı Henry Kupjack'ın Çengel Han Rahmi Koç Müzesi'ndeki sergisinin açılışına katılan Şener, bir gazetecinin ''Demokratik Açılım''a ilişkin sorusu üzerine ''bir sürecin doğru idare edilmesinin herşeyden önemli olduğunu'' söyledi.

Açılımın içeriğiyle ilgili henüz ''tek bir cümle oluşturulmadığını'', ancak ''süreçte yaşanan tartışmalar, kavgalar ve siyasi partiler arasında hakaretlere varan beyanların kamuoyunda ayrışmayı derinleştirdiğini'' söyleyen Şener, gelişmelerin sağ duyulu insanlar tarafından ''kaygıyla'' izlendiğini kaydetti.

Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu ülkenin birliğe, beraberliğe, dostluğa, kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bunun gerekleri neyse herkesin ona göre davranması, ihtiyatlı olması, tahriklerden kaçınması bir vatanperverlik görevidir diye düşünüyorum, ama bu hassas noktaya başta Başbakan olmak üzere siyasi partilerin genel başkanları dikkat etmemektedir. Birlik ve beraberliğe yönelik bir girişim üzerinden en derin kavgalar yapılmaktadır. En ağır hakaretler karşılıklı sarf edilmektedir. Ülkede ayrışma ve kutuplaşma derinleştirilmektedir. Ben, sürecin bu boyutunu endişe verici olarak görüyorum. Ortaya çıkan her bir yeni hadise de karşılıklı farklı duyguları alevlendirmektedir, galeyana getirmektedir. Bir tarafta başka bir duygu, başka bir tarafta başka bir duygu galeyana gelmeye başladığında bu, ülkenin geleceği açısından faydalı olarak değerlendirilemez.''

Böyle bir ortamda özellikle Hükümet'e önemli görevler düştüğünü dile getiren Şener, ''Sayın Başbakan'a önemli sorumluluklar düşmektedir. Anlaşıldığı kadarıyla dışarıdan kulağına fısıldanan bazı yönlendirmelerle konu gündeme getirilmiş. Fakat şu ana kadar sahip olduğu bilgilerle bağlantılı olarak hiçbir açıklama yapmamış, paylaşması gereken hiçbir kimseyle paylaşmamış, ama sürekli olarak sert üslupla, kavgayla, karşılıklı hakaretlerle ülkeyi germektedir. Vatandaşları germektedir. Son derece yanlış bir olaydır, yanlış bir tutumdur, yanlış bir usuldür'' diye konuştu.

''Demokrat olmadan demokratik açılım yapılamaz'' diyen Şener, yaşanan süreçte, herkesin parti menfaatlerinin önüne ülkenin menfaatlerini koyması gerektiğine dikkati çekti. Şener, ''Türkiye'ye girenlerle bağlantılı olarak da söylemek istediğim bu'' dedi.

aa



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,512 µs