En Sıcak Konular

Çiçek: İş verenler çalışanlarını da düşünmeli

21 Ekim 2009 20:52 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, kredi kartıyla bedavaymış gibi alış veriş yapılmaması gerektiğini söyledi. Çiçek, "İş kazalarının azalması için iş verenler karlarını düşündüğü kadar çalışanları da düşünmeli" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kredi kartı mağdurları için bazı düzenlemelerin yapıldığını, ancak vatandaşların da kartla, bedavaymış gibi alış veriş yapma alışkanlığı kazanmaması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Çiçek, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve borçları icra takibine düşenler için yapılan düzenlemeleri anımsattı.

Bunun dışında borçların yeniden yapılandırılması gibi bir imkan da sunulduğunu ifade eden Çiçek, ancak bunların, kart kullanıcıları için bir alışkanlık haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. 'Nasıl olsa bir yasa daha çıkar' diyerek rahatlığa kapılmanın yanlış olacağını kaydeden Çiçek, kredi kartıyla, bedavaymış gibi alış veriş yapılmaması gerektiğini söyledi.

İş kazaları ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Cemil Çiçek, bu kazaları en az seviyeye çekebilmek için sürekli devam eden çalışmaların olduğunu anlattı.

Son 5 yıllık istatistikler göz önüne alındığında, işçi sayısına göre, kaza sayısında yüzde 27 oranında azalma olduğunu belirten Çiçek, 'Sorunları kanunla çözmeye çalışıyoruz. Ancak, zihniyetin değişmezse, bu kanunlar da üzücü sonuçların ortadan kalkmasına yetmiyor. İş verenler, karlarını düşündüğü kadar çalışanları da düşünmesi gerekiyor' diye konuştu.

Kırmızı et tüketimine değinen Bakan Çiçek, kişi başına Türkiye'de 10, AB ülkelerinde 20, ABD'de 45 kilogram kırmızı et tüketildiğini belirtti.

Kırmızı et tüketiminin ekonomik, sosyal nedenler ve beslenme alışkanlığına göre değiştiğini kaydeden Çiçek, özellikle sağlık açısından kırmızı et aleyhine yapılan propagandaların, beyaz et tüketiminde artışa neden olduğunu söyledi.

Çek mağduriyetini önlemek için yapılan çalışmalardan bahseden Çiçek, bu konunun,düzenlemesi en zor yasalardan biri olduğunu ifade etti.

Çiçek, çekle ilgili 'alan, veren ve banka' üçlüsünü dengeleyecek düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, ilgili yasanın Meclise geldiğini, Genel Kurulda da yapılacak görüşmelerle bu konuda iyi bir çözüm bulmaya çalışacaklarını bildirdi.

Cemil Çiçek, şehit aileleri yardımlaşma derneklerine 2005'te 27 bin 412, 2006'da 177 bin 957, 2007'de 106 bin 268 lira yardım yapıldığını sözlerine ekledi.

aa

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs