En Sıcak Konular

Arınç: Türkiye artık faali meçhuller ülkesi olmayacak

21 Ekim 2009 20:41 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Yeni dönemde Türkiye artık faili meçhuller ülkesi olmayacak. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Artık küçük Ceylanlar bu ülkede ölmeyecek, anneler gözyaşları dökmeyecek'' dedi.

Şırnak Üniversitesinde akademik yılın başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Arınç, burada yılın ilk dersini verdi.

Ankara Hukuk Fakültesinden 1970 yılında mezun olduğunu, 22 yıl serbest avukat olarak görev yaptığını ve 1995 yılındaki seçimlerde Parlamento'ya girdiğini belirten Arınç, şöyle konuştu:

''Parlamentoda bir milletvekili hangi görevleri yapıyorsa hepsini yaptım. Partinin çeşitli birimlerinde görev yaptım. Çeşitli komisyonlarda görev yaptım. Şimdi de Başbakan Yardımcısı olarak çalışıyorum. 1968 yılındaki eylemler Türkiye'ye de sıçradı. Ölümler, öldürmeler, karşılıklı vuruşmalar o tarihlerde oldu. O tarafların birisinde biz de vardık. Birbirimize sevgisizce, tahammülsüzce davranıyorduk. O zaman 2 hukuk fakültesi vardı. Şimdi 40'ın üzerinde hukuk fakültesi var. Anadolu Ajansı, RTÜK, TRT ve Vakıflardan sorumluyum. Vakıflara da çok önem veriyorum.''

-GENÇ NÜFUSUN ÖNEMİ

Arınç, Türkiye'nin büyük bir genç nüfusa sahip olduğunu ve genç nüfustan ülkelere fayda geldiğini belirterek, bunu iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Üniversite mezunu gençlerin mutlaka bir iş yapması gerektiğini kaydeden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ana okulundan başlayarak 18 milyon gencimiz var. Bu üniversitelerde eğitim görecekler, ÖSS sınavlarında yeni ve güzel üniversiteler kazanacaklar. Her mezuna iş bulamıyoruz. İş bulabilmemiz lazım. Türkiye'nin kalkınması, bir cazibe merkezi olması lazım. Onun için küçülmek değil, büyümemiz lazım. Türkiye son 30 yıldır büyük ekonomik krizler yaşamıştır, ama bu sefer içeriden değil, dışardan kaynaklanan bir krizin etkisinde kaldı. Büyümeye önem vereceğiz. Dünyada kendine kapalı hiçbir ekonomi ayakta kalamamıştır. TÜBİTAK belki 50 yıldır var. 2003'ten bu yana 500 trilyona yakın bir parayı AR-GE için verdik. Türkiye'de artık bir yerden bir yere gitmek hem çok ucuz, hem hızlı. Eskiden uçaktan maddi durumu iyi olan sadece bir kesim yaralanabiliyordu. Şimdi bütün vatandaşlarımız binebiliyor.

2000-2001 krizinde 21 banka battı içi boşaltıldı. Bunun Türkiye'ye maliyeti 40 katrilyon oldu. Az para değil. O tarihlerde faizler yüzde 60'lardaydı. Dolar 690 binden 1 milyon 700 bine çıktı bir gecede. Türkiye'nin 40 katrilyonun birileri tarafından hiçlendiğini biliyoruz. Biz bu paranın 10'da biri ile Türkiye'nin bütün köylerinin yollarını, içme sularının yüzde 60-70'ini yaptık. KÖYDES projesi ile bunu başardık.''

Arınç, Türkiye'ye huzur geldiği, gelişmeler biraz daha ilerlediği zaman dünyanın en büyük cazibe merkezleri haline geleceğini bildirerek, Türkiye'de inanç, kültür ve doğa turizminin geliştiğini vurguladı.

Türkiye'nin büyük bir gelişim ve değişimin içerisinde olduğunu, olumsuzlukları sona erdireceklerini belirten Arınç, şöyle devam etti:

''Birlikte ve beraberce yaşamak, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek, insan hassasiyetini en üstte tutmak, işkenceye sıfır tolerans tanımak, insan hakları ihlallerini sona erdirmek mecburiyetindeyiz. Şırnak ve diğer illerimiz faili meçhul cinayetlerle anılmış, böyle gerçekler yaşanmış olabilir. Yeni dönemde Türkiye artık faili meçhuller ülkesi olmayacak. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Artık küçük Ceylanlar bu ülkede ölmeyecek, anneler gözyaşları dökmeyecek. Artık birbirimizi kucaklamanın zamanı. Ülkemizin her tarafını aynı şekilde seveceğiz. Ülkenin her tarafı benim için aynı şekilde aziz olmalıdır.

Bize kavga yakışmaz. Bu topraklar hepimize yeter. İnşallah zoru başaracağız. 30 yıldan beri herkesin görmezden geldiği, daha çok bomba ile daha çok adam vurmakla 'bu iş biter' diye düşünenler, artık bitmediğini ve bitemeyeceğini gördü. Artık hukukla bu işi çözeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı 1 Ekim'de çok güzel bir konuşma yaptı. 40 yıllık bir siyasetçiyim. Bu kadar güzel bir cümle görmedim. Derin ve derin olmayan diye iki tane devlet yoktur. Devletin bir yüzü vardır, oda hukuktur. Devletin hukuk olan yüzüyle herkesi kucaklayacağız. Hukuk herkese lazım. Daha çok demokrasi daha çok özgürlük. Biz size güveniyoruz. Siz de birbirinize daha çok güvenin. Biraz daha bazı şeyleri abartmadan bazılarının ekmeğine yağ sürmeden geçinmeye çalışalım ki memlekete atılan fidanlar güzel ağaçlar olsun.''

Törenin ardından Özel Burç Yağmur İlköğretim Okulunu ziyaret eden Arınç, helikopterle Diyarbakır'a geçti.
 
zaman



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs