Bazı odaklar sabote ediyor | " /> Bazı odaklar sabote ediyor | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Bazı odaklar sabote ediyor

21 Ekim 2009 19:51 tsi
Erdoğan: Bazı odaklar sabote ediyor 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kardeşliği ve uhuvetti artırmanın mücadalesini verdiklerini, Ankara'da ise bazı odakların kardeşlik sürecini sabote etmeye çalıştığını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Üniversitesi'nin akademik açılış töreni ve bazı açılışlara katılmak üzere Ağrı'dan helikopter ile Erzurum'a geldi. Başbakan Erdoğan, Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan Aziziye Araştırma Hastanesi'nin açılış töreni öncesi açık hava mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Milli birlik sürecini büyük bir samimiyetle yürüttüklerine işaret eden Başbakan Erdoğan, ülkede kardeşliği ve uhuvveti artırmanın mücadalesini verdiklerini söyledi. Türkiye'nin milli birlik sorununu süratle çözmek ve ileriye dönük büyük hedeflerine devam etmek istediğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Erzurum, bizim mührümüzdür. Biz Erzurum karşısında boynumuzu eğecek hiçbir girişim içinde olmayız. Biz Nene Hatun'a, İbrahim Hakkı'ya Dadaşlar'a bizi mahcup edecek hiçbir girişimin içinde olmayız, bugüne kadar olmadık, bundan sonra da asla olmayacağız." dedi.

Milli birlik sürecini de bu anlayışla yürüttüklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Halis niyetle samimi olarak kardeşliğimizi, uhuvvetimizi artırmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye bu sorunu (Kürt) süratle çözmek ve ileriye dönük büyük hedeflerine doğru çizgisine devam etmektedir. Bu sorunu Türkiye'nin geleceğine dair bütün planlarını ve projelerini sabote etmek için kullanılan bir araç haline geldiğini görmemek mümkün mü? Sorunun çözümünü samimi olarak isteyen asıl büyük kitlenin de bu oyundan bıktığını biliyorum. Türkiye hızla çözüm sürecine ilerliyor. Sabotaj, provokasyon olsa da kısa sürede bu meseleyi hal yoluna koyacağımıza samimi olarak inanıyorum. İşte o gün Türkiye her alanda vites büyüttüğü hedef yükselttiği öz güvenini zirveye ulaştırdığı gün olacak." diye konuştu.

"AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN DE KAYBETMESİNE GÖZ YUMAMAYIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, Azerbaycan ile Türkiye arasında yaşanan kısa süreli gerginliğe de değindi. Başbakan Erdoğan, Ankara'da tahrik üzerine bir takım iftiraların dile getirildiğini anlattı. Kışkırtma ve tahrik üzerine politika yürütenleri Erzurumlulara şikayet eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye ile birlikte Azerbaycan'ın da Azerbaycanlı kardeşlerimizin de kaybetmesine göz yummayız. Ankara'da dile getirilen son derece çirkin, son derece nezaketsiz uslüpla dile getiren iftiralara kulak asmayın. Onlar tahrik üzerine, kışkırtma üzerine, istismar üzerine politika yürütüyorlar. Allah aşkına size soruyurum, Erzurum'da Selçuklu yadigarı Çifte Minareli Medrese'ye kim sahip çıktı. Erzurum Kalesi'nin çevresini mezbelelikten kim kurtardı. Sadece Ezurum'da, Konya, İstanbul, Kayseri, Moğolistan, Bosna'da, Macaristan'da Kudüs'te ata yadigarlarına kim sahip çıktı ?"

Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti devleti toprakları üzerinde yaşayan herkesi Yunus'un 'yaradılanı severim Yaradandan ötürü' anlayışı ile sevdiklerini ifade ederek, "Bizim üst kimliğimiz Türk kimliği. Yaradılanı Yaradandan ötürü anlayışı ile severiz. Böyle bakarız. Kimse sonradan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza olmaz, doğuştan öyledir. Doğuştan, ama biz istiyoruz ki millet olarak anlaşacağız. Millet olma şuurunu yakalayacağız. Onun için tek milletiz, onun için tek vatanız, şunun için şu elinizdeki bayraklarda tek bayrağız." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,488 µs