En Sıcak Konular

''Biz açılım yaptık, sıra hükümette''

21 Ekim 2009 19:30 tsi
''Biz açılım yaptık, sıra hükümette''
Karayılan, barış gruplarının tutuklanmadan Türkiye'ye girişini 'olumlu' bir gelişme olarak değerlendirerek 'grupların yakalanmamasını olumlu görüyorum ama bu her şey değildir' dedi.

Barış gruplarının tutuklanmadan Türkiye'ye girişini 'olumlu' bir gelişme olarak değerlendiren PKK liderlerinden Murat Karayılan, ancak bunun sorunun çözümü anlamına gelmediğini vurguladı. 'Biz bu noktada üstümüze düşeni yaptık. Durup bekleyeceğiz' diyen Karayılan, devlet ve hükümetin atacakları adımlara bakacaklarını belirtti.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF'ye konuşan Murat Karayılan, yeni bir süreci başlatmak istediklerini dile getirerek, barış gruplarının Kürt halkı için bir dönüm noktası olabileceğine dikkat çekti. Karayılan, 'Türk devleti Kürt politikasını değiştiriyor. Yani yeni bir politikaya yöneliyor. Bu yeni politikada siyasal, diplomatik faaliyetler daha fazla ön plandadır' tespitinde bulundu.

Grupların tutuklanmamasını da değerlendiren Karayılan, 'Grupların yakalanmaması elbette ki olumlu bir şeydir. Grupların yakalanmamasını olumlu görüyorum ama bu her şey değildir' dedi.

Karayılan, başarı için de henüz erken olduğunun altını çizerek, hükümetin de erken bir kanı içinde olduğuna işaret etti. Karayılan, 'Dediğim gibi bu Türkiye'de yeni bir şeydir. Ama bu sorunun çözümü anlamına gelmiyor. Öyle görünüyor ki halkımızda da biraz aşırı beklenti oluşmuş. Sanki sorun artık çözüm yoluna girmiş havasına kapılmak doğru olmaz. Bu iyi bir şey, iyi bir adımdır. Umarız ki yeni bir dönemin ilk adımı olur' diye kaydetti.

'Ama halkımız da tüm dünya kamuoyu da ve tüm devlet, hükümet yetkilileri de bilmeli ki, her şey bizimle bitmez' diyen Karayılan, üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyerek 'Durup bekleyeceğiz, devletin ve hükümetin atacağı adım ne olacak ona bakacağız' mesajını verdi.

Karayılan, 'Buyursun devlet de bir adım atsın o zaman tartışalım. Biz sürecin tıkanmış olduğunu söylüyoruz' diyerek atılması gereken adımları şöyle sıraladı:

Her şeyden önce operasyonların durması gerekiyor.

Ondan sonra diyalogun başlaması lazım.

Bu sorun nasıl çözülecek konusunu tartışmak, müzakereyi başlatmak lazım.

'Biz Türkiye ile barışmak istiyoruz' diyen Karayılan, grupların gönderilmesinin kendilerinden yana yapılmış bir açılım olduğunu vurgulayarak , 'Devlet de kendi açılımını sözden çıkarıp, pratiğe dönüştürmelidir. Onların açılımı nedir, bir görelim. Biz onların açılımının pratiklerini görmek istiyoruz. Şimdi onu bekliyoruz' dedi.

timeturk



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,391 µs