En Sıcak Konular

Öldüren ihmale 19 bin TL ceza

21 Ekim 2009 16:53 tsi
İZMİT Devlet Hastanesi'de uzun süre teşhis konulamayan, daha sonra aynı hastanede apandist ameliyatı olduktan sonra durumu ağırlaşınca, kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 ay önce ölen 29 yaşındaki Özlem Tamer'in ölümünde ih

Bu ceza daha sonra ‘taksirli suç' kapsamına girdiğinden 19 bin TL paraya çevrildi. Cezayı az bulan Özlem'in babası ve ağabeyi temyize başvuracaklarını, oradan sonuç alamadıkları takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

İzmit’te oturan ve evlilik hazırlığı yapan Özlem Tamer, 7 Kasım 2005 tarihinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada 1 hafta yattığı halde teşhis koyulamayan Özlem Tamer, daha sonra Dr. Süleyman Balcı tarafından apandist amaliyatına aldı. Ancak Tamer'in durumu daha da kötüye gitti. Bunun üzerine hasta Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Özlem Tamer, burada yapılan müdaheleye rağmen kurtarılamadı.

Özlem Tamer'in babası Talip Tamer kızının doktor ihmali yüzünden öldüğünü belirterek Cumhuriyet savcığına suç duyurusunda bulunarak dava açtı. 4 yıldan bu yana süren dava ile ilgili görüşü alınan Yüksek Sağlık Şurası doktor hatası olduğu bildirdi.

Bugün Kocaeli 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi, Dr. Süleyman Balcı'nın ‘genel cerrah' olarak hastaya mesleki dikkat, özen ve yükümlülüğünü yerine getirmeyerek ölümüne sebebiyet verdiğini, bunun Adli tıp, sağlık şurası kararıyla sabit olduğu görüşüyle 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezanın ‘taksirli suç' kapsamına girdiğini göz önüne alarak günlük 25 TL üzerinden hesaplanarak 24 ay eşit taksitle ödenmek kaydıyla 19 bin TL para cezasına çevrildi.

Mahkeme heyeti ayrıca aynı hastanede Üroloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Kazım Çimen'in de Özlem'in ölümünde kusurlu olduğu ve taksirle ölüme sebebiyet verdiği görüşüyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

CEZAYI AZ BULDU

Verilen cezayı az bulduğunu söyleyen ve duruşma bittikten sonra konuşan Özlem Tamer'in babası Talip Tamer, “Dava yıllarca sürdü. Kızımın doktor hatası sonucu öldüğü tespit edildi. Fakat hem az ceza verildi hem de para cezasına çevrildi. Adaletin verdiği cezayı az buluyorum. Başı kesilen Münevver Karabulut'un babası sistemin kokuşmuş olduğunu söyledi. Haklı buluyorum. Kimden arayacağız hakkımızı” dedi.

Kardeşi Özlem Tamer'in doktor hatası sonucu öldüğünü söyleyen ağabeyi Hakan Tamer, “Yıllarca bu duruşma sürdü. Doktorların hatası olduğu artaya çıktı. Fakat hiç ummadığımız karar çıktı. Bu da para cezasına çevrildi. Temyize başvuracağız. Oradan da sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz” diye konuştu.



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs