En Sıcak Konular

YANLIŞ

21 Ekim 2009 13:00 tsi
YANLIŞ Gerçek bu: teslim olma süreci büyük hatalar yaptı! iyibilgi Ankara

Terör örgütü mensuplarının Türkiye’ye teslim oluşları sırasında yaşananlar ve hala devam eden süreç yanlışlarla dolu. Bu kadar kritik bir girişimin bu kadar çok hata ile gerçekleşmiş olması şaşırtıcı...

1) Yaşananların hızı ve görsel yansıyışları Türkiye’yi şaşırttı. Amaçlanan bu muydu? Yani gözüne ışık tutulan tavşan gibi kımıldayamaması mı arzulanıyordu? Yanlış!
2) Çünkü eğer bu isteniyor olsa bile, o halde bizim de pek hoşumuza gitmeyen Başbakan’ın “hazmettire hazmettire”si ne oldu? Yanlış!
3) Zafer çığlıkları atarak sınırlara dayanan binlerce insan, ellerinde Öcalan posterleri, terör örgütü bayrakları, her taraf polis ve asker. Garip bir görüntü. Yanlış!
4) Tarihin en hızlı mahkemesi ve yargılaması! İster istemez herkesin aklına Ergenekon davasında aylardır hapiste bulunan insanlar geldi. Bu parallelliğin kurulacağı düşünülmedi mi yani? Yanlış!
5) Gelen PKK’lıların gözaltı, yargılanma, serbest bırakma sürelerinin adam başına neredeyse dakikalarla ölçülmesi yetmedi, üstüne bir de kamuoyuna, hükümet ile DTP ve yargı süreci arasında bir paslaşma varmış havası hakim oldu. Yanlış! Çok yanlış!
6) Basına da belki bir fatura çıkarılmalı diye düşünenler olabilir ama bu sefer değil! Ne olduysa onu yansıttı basın. PKK’lıları dağdan indiren her biri 150 bin dolarlık “Monica” ciplerin üzerine düşünmeyi nasıl akıl edecektik yoksa? Doğrusu yanlışı yok!
7) Basın konusunda belki bir tek, terörist başı Öcalan’ın süreçteki ağırlığını varmış gibi gösteren yazıların oranındaki yükseklik düşünülmeli. Ama bunu hükümet de düşünmeli! Yanlış!
8) Gelenlerin “ağırlanması” ile ilgili bilgiler toplumda rahatsızlık yarattı. Ağır ve alaycı yazılar kaleme alındı. Ama herşeyi planlayanlar, serbest bırakılan terör örgütü mensuplarının sözde “üniformalarını” bile değiştirip, sivil kıyafetler vermeyi akıl edemedi. Yanlış!
9) DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün teslim öncesi yaptığı konuşmaya, İçişleri Bakanı arayarak “daha ılımlı olalım” demiş. Şaka gibi! Bu konuşmanın “nedeni ve sonuçları” iyi okundu mu?! Yanlış!
10) DTP’nin sürece hakim olması önlenemedi ve yarattığı görüntü herşeyi sanki o yapıyor havası vermesine neden oldu? DTP mi yaptı? Yanlış!
11) Zafer görüntüleri otomatikman “mağlup” psikolojisi yaratır! Süreci planlayanlar bunu bile mi göremedi? Türkiye’nin her tarafındaki şehit aileleri bir kenara, herkes bundan ne mana çıkarmalı? Yanlış! Büyük yanlış!
12) Acaba bu kadar yanlışın, süreç hakkında “ılımlı” düşünen kesimleri de yeniden düşünmeye ittiği görülmedi mi? Yanlış!
13) İşin şekli yanına yönelik daha çok şey yazılabilir. PKK’lıların otobüslerle il il gezdirilmesinden daha kötüsü herhalde, Sırrı Sakık’ın kırmızı TBMM plakalı aracıyla gezdirilmeleriydi. Berbat bir Yanlış!
14)  Gelelim siyasi yönüne: olaylar bu şekilde gelişince tabii herkes açtı ağzını yumdu gözünü. Yanlış!
15)  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son derece sert açıklamaları nasıl değerlendirilmeli? Soru!
16)  Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevabi açıklamaları nasıl değerlendirilmeli? Soru!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs