En Sıcak Konular

Polis, çocuğunu ön koltuğunda oturtan sürücüyü affetmeyecek

21 Ekim 2009 12:13 tsi
Bütün uyarılara rağmen çocuğunun can güvenliğini hiçe sayarak ön koltukta oturtan sürücüleri polis affetmeyecek.

Baba aracı kullanırken annenin ön koltukta çocuğu kucağında trafikte seyretmelerine kesinlikle izin verilmeyecek. Sakarya Emniyet Müdürlüğü bu konuda trafik ekiplerini ulardı. Çocuğunu ön koltukta oturtan sürücüleri yakın takibe aldı. Sürücü ve ön koltukta oturan kişi emniyet kemerini taksa bile eğer kucakta çocuk varsa, emniyet kemeri takılmamış gibi işlem yapılacak ve 61 TL ceza kesilecek.

Polis, çocuklarını ön koltukta kucağında oturtan ailelerin herhangi bir çarpma anında çocuklarını tutabileceklerini söylediklerini, ancak bunun mümkün olmadığını belirtiyor. Yapılan bilimsel çalışmalara göre, şehir içi hız sınırı olan 50 kilometrede bile ön koltukta kucakta oturtulan çocukların hayatı tehlikede bulunuyor. 50 kilometre hızla giden bir araçta 4,5 kilogram çocuğu tutabilmeniz için 140 kilogramlık bir ağırlığı yerden 30 santimetre kaldırabilecek bir güç harcamanız gerekiyor. Yine 90 kilometre hızla seyreden bir araçta bulunan ve ön koltukta çocuğu kucağında oturtan kişinin 50 kilogramlık ağırlığı çarpma anında 1,5 tona çıkıyor. Bu durumda kişi kendini kontrol edemezken kucağındaki çocuğu tutması imkansız olarak kabul ediliyor.

Çocukların ön koltukta oturtulması kanunen de yasak. Yasaya göre 1,50 santimetre boyunda ve 36 kilogram ağırlığın altında olan çocuklar ön koltukta oturtulması mümkün değil. Arka koltukta bile çocuğun beden yapısına göre ayarlanmış emniyet kemeri takılması gerekiyor.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Ateş, ölüm ve sakat kalmalara sebep olan ön koltukta çocuk oturtulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Bu konuda çok hassas davrandıklarını belirten Ataş, "Sürücüleri bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Sadece ceza yazmakla kalmayıp, yaptıkları hatanın çocuklarının hayatına mal olacağını anlatıyoruz. Sürücüler de 'çok büyük bir hata' yaptıklarını kabul ediyor." diye konuşuyor.

cihan
 



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,634 µs