kriz defterini kapattı | " /> kriz defterini kapattı | "/>

En Sıcak Konular

Rusya kriz defterini kapattı

21 Ekim 2009 11:58 tsi
Rusya kriz defterini kapattı Kremlin ekonomi danışmanı Arkadi Dvorkoviç, ikinci bir ekonomik kriz dalgası beklemediklerini ve 2010 yılından itibaren de istikrarlı bir büyümenin başlayabileceğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen ekonomi konferansında açıklamada bulunan Dvorkoviç, "Rusya'da ekonomik hareketlilik bir kaç ay daha en düşük seviyede devam edecek. Rusya'da ve dünyanın diğer ülkelerinde kriz karşıtı alınan önlemler küresel ekonomide olumlu değişikliklere neden oluyor. Taleplerde dikkate değer bir artış görülmeye başladı." dedi.

Rusya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da üçüncü çeyrekte, ikinci çeyreğe göre yüzde 0,6'lık bir büyüme gerçekleştiği, bunun yıllık bazda 2,4'lük bir artışa tekabül ettiği kaydedildi. Böylece Rusya ekonomisinde 2008'in üçüncü çeyreğinden itibaren pozitif yönlü bir büyüme elde edilmiş oldu. Açıklamada, üçüncü çeyrekte küçülmenin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 olduğu, ikinci çeyrekteki küçülmenin ise yüzde 10,9 olduğuna dikkat çekildi. Bakanlık olumlu verilerine rağmen, krizden çıkıldığını söylemek için henüz erken olduğu uyarısında bulundu.

YÜZDE 6-8'LİK BÜYÜMELER ARTIK ZOR

Rusya Merkez Bankası Birinci Yardımcısı Aleksey Ulyukayev de enflasyonda düşüşün devam ettiğin, yıl sonunda rakamların yüzde 10,3'e kadar gerileyebileceğini belirtti.

Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin de dün yaptığı değerlendirmede Rusya'da ikinci bir kriz dalgasının çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtmişti. İstikrarlı bir büyüme için talep ve yatırım gibi iki önemli kalemde artış olması gerektiğini ifade eden Kudrin, önümüzdeki bir kaç yılda bunun ancak başarılabileceğini söyledi.

Mevcut durumu dramatize etmeye de gerek olmadığını kaydeden Maliye Bakanı, "Rusya yoğun bir şekilde enerji kaynaklarının ihracına bağımlı. Kriz sonrası büyüme görebiliriz. Ancak bunun her yıl yüzde 6-8'lik büyümeye dönüşeceğini söylemek çok zor." hatırlatmasında bulundu.

Cihan



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs