En Sıcak Konular

İstanbul'da 2 Ankara'da 11 okulda

21 Ekim 2009 10:58 tsi
Kabus şimdi de İstanbul'u sardı... 2 okulda virüse rastlandı. Ankara'daki okul sayısı ise 11'e yükseldi Domuz gribi virüsü İstanbul'a da sıçradı...

İstanbul'da 6 ilköğretim okulu öğrencisinde H1N1 virüsü tespit edildiği açıklandı.

Sabah saat 10.50'de bir açıklyama da Ankara'dan geldi. Ankara'da domuz gribi vakasının görüldüğü okul sayısının 11'e yükseldiği belirtildi. Ancak okullar tatil edilmedi.

OKULLARIN ADI AÇIKLANMADI

Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’dan sonra İstanbul’da da 6 öğrencide H1N1 virüsü tespit edildi. Domuz gribi açıklaması dün akşam saatlerinde İstanbul Valisi Muammer Güler’den geldi. Güler yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İstanbul’da 2 ayrı ilköğretim okulunda grip rahatsızlığı nedeniyle evlerinde tedavileri devam eden 6 öğrenciye, saat 18.00 itibariyle referans laboratuvarından alınan tetkiklerin sonucunda H1N1 virüsünün bulaştığı tespit edilmiştir. Çocukların kendileri ve temas ettiği kişilerle ilgili gerekli koruyucu tedbirler aldırılmıştır. Genel durumları iyidir. Söz konusu çocukların devam ettikleri okulların şu anda tatilini gerektiren bir durum söz konusu değildir.”

Valilik'ten dün öğle saatlerinde yapılan bir başka açıklamada da ''İstanbul'da İnfluenza A (H1N1)'' pozitif vakalarının 30 Nisan-20 Ekim arasında 245 kişide tespit edildiği belirtildi" denmiş, hastanelerde takip edilen aka olmadığı belirtilmişti. 


MUĞLA'DA DA 6 VAKA GÖRÜLDÜ

Muğla’nın ilçeleri Marmaris’te 6, Bodrum’da da 1 öğrencide domuz gribi tespit edildi. Ankara’da Pakistan Büyükelçiliği Okulu’nda 4 öğrencide domuz gribi virüsü tespit edildi. Okul önlem amacıyla bugünden itibaren iki gün tatil edildi. Ayrıca beş okulda daha domuz gribi vakasına rastlandı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, dün saat 12.00 itibariyle Türkiye’de tespit edilen pandemik H1N1 gripli hasta sayısı toplam 582’ye ulaştı. Bu rakama yeni açıklanan İstanbul’daki vakalar dahil edilmedi.

BATMAN'DA 102 ÖĞRENCİ GRUP OLDU

Batman’ın Beşiri İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıktaki Beyçayırı Köyü ilköğretim okulundaki 7 öğretmen ile 102 öğrencinin grip olması üzerine köy okulu dört gün tatil edildi. Sağlık ekipleri, salgının domuz gribi olup olmadığının belirlenmesi için iki öğrenciden aldıkları kan örneklerini Ankara’ya gönderdi.

GÜL VE ERDOĞAN DA ASKERLER DE AŞILANACAK

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi aşısı yapılacak risk grubu arasına askeri personeli de aldı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, tüm askeri personelin aciliyet sırasına göre aşılanacağını açıklarken, “Ancak öncelik hacı adayları ve sağlık personelinde olacak” dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da aşı olacağını söyledi.

 

 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs