En Sıcak Konular

Yılmaz: IMF'den mezun olmamız lazım

21 Ekim 2009 09:49 tsi
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'nun desteği olmadan kendi ayakları üzerinde durma zamanının geldiğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz "IMF sonsuza kadar sürmez. Buradan mezun olmamız lazım" dedi

Mali disipline sadık kalındığı sürece Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi almaya ihtiyacı olmayacağını sık sık dile getiren Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bu kez yeni bir öneri getirdi: Türkiye artık IMF'den mezun olsun. Eskişehir'de Para Politikaları konulu konferansta konuşan Yılmaz, Türkiye'nin IMF desteği olmadan kendi ayakları üzerinde durma zamanının geldiğini savundu.

'YETERLİ BİRİKİMİMİZ VAR'
Türkiye'nin 2001'deki krizden yeteri kadar deneyim kazandığını belirten Yılmaz "Olan bitenden ders çıkararak iç dinamiklerimizle, almamız gereken tedbirler neyse bunları almaya kesintisiz olarak devam etmeliyiz. Bunun bir sonunun olması lazım. Bir anlaşma daha yaptınız, bir anlaşma daha, bir anlaşma daha... Bunun sonu nerede bitecek? Bir yerde artık bunun bitmesi lazım, bizim artık buradan mezun olmamız lazım. Kendi ayaklarımızın üzerinde duruyor olmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

'KURLA İLGİLİ DURUŞUMUZ AYNI'
IMF'li ya da IMF'siz, Türkiye'ye sermaye girişlerindeki artışın döviz kurlarında etkisi olacağına dikkat çeken Merkez Bankası Başkanı "Kurla ilgili duruşumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uyguluyor, kur seviyesi tamamen piyasadaki arz-talep koşulları tarafından belirleniyor. Herkes hesabını, kitabını buna göre yapsın Yapılması gereken bir şey olursa yapmaktan çekinmeyiz. Kurun seviyesinden bağımsız olarak piyasaya girip döviz rezervlerini güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi. Özel tüketimde hafif toparlanmaya karşın, yatırım talebinde belirgin toparlanma işareti görmediklerini vurgulayan Yılmaz, bu nedenlerle para politikasının aşağı yönlü esnekliğini uzun süre koruyacağını yineledi.

'AKLIMA İLK GELEN TAKIM OLDUĞU İÇİN GALATASARAYLIYIM'
ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Yılmaz'a üzerinde isminin yazılı olduğu Eskişehirspor forması hediye etti. Fiili olarak Galatasaraylı olduğunu açıklayan Yılmaz bunu ilginç bir anekdotla aktardı: "2007'de yemekte İngiltere Merkez Bankası Başkanı'nın yayına oturdum. Bana hangi takımı tuttuğumu sordu. Aklıma gelen ilk takım Galatasaray oldu. O günden beri Galatasaraylıyım."

aa



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs