En Sıcak Konular

İşte PKK'yı çözen raporun ayrıntıları

21 Ekim 2009 09:00 tsi
İşte PKK'yı çözen raporun ayrıntıları
ABD'nin PKK'nın üst düzey yöneticilerini 'uyuşturucu kaçakçısı' ilan ettiği raporun ayrıntıları basına yansıdı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın PKK'nın üst düzey yöneticilerini 'uyuşturucu kaçakçısı' ilan ettiği raporda terör örgütüne 'Uyuşturucudan kazandığınız kirli paranız asla güvende değil' mesajı verildi.

ABD Yabancılar Gayrimenkul Kontrol Dairesi'nin terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerini 'uluslararası uyuşturucu kaçakçısı' ilan ettiği raporun bir örneği, Türkiye'deki ilgili birimlere gönderildi.

Akşam'ın ulaştığı raporda, 'uluslararası uyuşturucu kaçakçısı' olarak tanımlanan PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar'a ilişkin önemli tespitler yer aldı. Raporda, Karayılan, Altun ve Aydar'ın uyuşturucu sevkıyatını nasıl organize ettikleri de ayrıntılı bilgilerle anlatıldı. ABD Hazine Bakanlığı'nın 'Narkoterör' raporunun PKK yöneticilerine ilişkin bölümünde örgüte şu uyarılarda bulunuldu.

- PKK'ya mesajımız açık ve nettir: Suç faaliyetlerinizi siyasi belagatle maskeleyemezsiniz.
- Uyuşturucudan kazandığınız kirli paranız asla güvende değil. Her kim bu parayı saklamaya çalışırsa cezasını çok ağır ödeyecektir.
- Günümüzde PKK hücreleri, Avrupa ülkelerinde bulundukları yerlerde uyuşturucu kaçakçılarını tespit edip onlardan haraç almaktadır.
- PKK örgütü Hollanda'ya giren her eroin sevkıyatından haberdar olup, kaçakçılarla görüşüp, gelen uyuşturucunun değerine göre payına düşen komisyonu almaktadır.
- PKK'nın üst seviye liderlerinden Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ve uyuşturucunun organizasyonunda aktif görev üstlenmişlerdir.
- ABD yargı çerçevesinde bu üç kişinin olabilecek mal varlıklarını dondurmuş olup (ABD'de mal varlıkları FBI ve CIA tarafından araştırılmaktadır) ABD vatandaşlarıyla olabilecek mali ve ticari ilişkileri yasaklamış bulunmaktadır.
- Hatırlatırız ki önemli kişi yasasını ihlal suçunun cezaları çok ağırdır. Uyuşturucu kaçakçısı kişilere yardım edenlere, 30 yıla kadar hapis ve 5 ila 10 milyon dolara kadar para cezası verilmektedir.
- Yabancı uyuşturucu kaçakçıları adlandırılmasında, uluslararası örgütlerin raporları ve Türk yetkililerinin raporlarına göre PKK, geçen zaman içinde, iki defa büyük parti eroin sevkıyatı işine karışmış olup, organizasyonu Avrupa'nın her tarafında yasallaştırma çabaları içerisinde uyuşturucu taşımacılığını bırakıp, Türkiye üzerinden gelen uyuşturucudan vergilendirme usulüyle milyonlarca euro gelir elde etmeye başlamıştır.

24 YILDA 22 TON ESRAR
Emniyet birimleri, kurulduğundan bu yana terör örgütünün uyuşturucu organizasyonlarına ağır darbe indirdi. Polis, 1985 yılından 2009'un ağustos ayına kadar 355 operasyon yaptı. Bu operasyonlarda PKK adına uyuşturucu kaçakçılığı yapan 803 kişi yakalandı, 2 laboratuvar, 22,5 ton esrar, 4 bin 305 kilo morfin, 4 bin 99 kilo eroin, 27 bin ton eroin yapımında kullanılan malzeme ve 5.5 milyon kök hint keneviri ele geçirildi.

akşam



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs