MGK toplantısı bitti | " /> MGK toplantısı bitti | "/>

En Sıcak Konular

MGK toplantısı bitti

20 Ekim 2009 21:48 tsi
MGK toplantısı bitti Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlık ettiği ve 7 saat 40 dakika süren MGK toplantısı bitti. İşte toplantı sonrası yayınlanan MGK bildirisi...

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller ışığında başta Yukarı Karabağ olmak üzere Güney Kafkasya'daki ihtilafların çözümüne yönelik çabalar ve süreç ele alındı.

Bu sürecin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümüne de yardımcı olacağının bir daha teyit edildiği toplantıda, Türkiye'nin bölgesel barış, istikrar, işbirliği ve güvenin tesisi konularındaki çalışmalarını bundan böyle de aktif bir şekilde devam ettireceği dile getirildi.

Toplantıda ayrıca Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesini amaçlayan 6 Ekim 2009 tarihli TBMM kararının terörizmle mücadelenin önemli bir unsurunu teşkil ettiği belirtilerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği de vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan ve 7 saat 40 dakika süren MGK Toplantısı sonrasında MGK Genel Sekreterliğince yayımlanan bildiride, toplantıda ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin çok yönlü olarak değerlendirildiği ifade edildi. Bildiride şöyle denildi:

''Ayrıca Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesini amaçlayan 6 Ekim 2009 tarihli TBMM kararının terörizmle mücadelenin önemli bir unsurunu teşkil ettiği belirtilerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.

Irak'taki gelişmeler ile 15 Ekim 2009 tarihinde Bağdat'ta gerçekleştirilen Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın sonuçları ve Irak bağlamındaki bölgesel gelişmeler ele alınmıştır.

Güney Kafkasya'daki gelişmeler ve bu gelişmelerin bölgesel ve küresel ölçekte yaratabileceği sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu çerçevede 10 Ekim 2009 tarihinde ülkemiz ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller ışığında geleceğe yönelik perspektifler ile başta Yukarı Karabağ olmak üzere Güney Kafkasya'daki ihtilafların çözümüne yönelik çabalar ve süreç ele alınmıştır. Bu sürecin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümüne de yardımcı olacağı bir daha teyit edilmiştir. Ülkemizin bölgesel barış, istikrar, işbirliği ve güvenin tesisi konularındaki çalışmaları bundan böyle de aktif bir şekilde devam ettireceği dile getirilmiştir.

Afganistan'da son dönemde meydana gelen gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil değerlendirilmiş, ülkemizin Afganistan'ın istikrarına yönelik katkı ve girişimlerinin sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kabil Bölge Komutanlığı görevini Kasım 2009 başında ikinci defa alacağı, yine önceki görevlerde olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele, uyuşturucu ile mücadele, mayın temizleme görevlerinde kullanılmayacağı teyit edilmiştir.

Ülkemizin Ege ve Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerine ilişkin hususlar gözden geçirilmiştir.''

aa



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs